Menu

Blog van Meike, Single en ik ben er trots op

xploitme bij flickr

xploitme bij flickr

Single en ik ben er trots op. Ik heb er geen enkele moeite mee om alleen uit te gaan. Zo ging ik laatst naar een concert in de stad. Omdat de pizza in het bijbehorende hippe restaurant erg lekker schijnt te zijn besluit ik om daar dan ook te eten. Meer mensen zijn op deze gedachte gekomen en het hele restaurant zit vol met stelletjes en vriendengroepen aan de pizza.

Ik heb niet gereserveerd maar er is gelukkig nog één tafel vrij en ik mag plaatsnemen. Terwijl ik de kaart bestudeer zie ik dat er nog een stel binnenkomt. Of er nog een tafel vrij is want ze willen graag wat eten. Tjsa. Wat doe je dan als enthousiaste bediening? Je weet dat er geen tafels meer vrij zijn en dat er een dame (ik dus) in haar eentje een tweepersoonstafel bezet zit te houden. En twee betalende klanten zijn er meer dan één…

Ik zie de bediening aarzelend in mijn richting kijken. Nu heb ik genoeg afleveringen van Sex and the City gezien om te kunnen bedenken wat er nu gaat gebeuren. Voor de kenners: ik bedoel de aflevering waarin Carry Bradshaw haar single-bestaan viert met een feestje als tegenhanger van alle verlovings-, trouw- en babyfeesten. En ja hoor. Het meisje komt naar mij toe en vraagt of ik er misschien bezwaar tegen heb om aan de bar te gaan zitten.

Ik begrijp haar dilemma volkomen en ik in gedachten geef haar groot gelijk. Ik vind het zelfs wel dapper dat ze het komt vragen en eigenlijk heb ik er ook geen bezwaar tegen. Ik neem me wel voor om een glas wijn in ruil te vragen. En met mijn allervriendelijkste lach vraag ik of ze dat vraagt omdat ik hier alleen zit. Ze geeft dat ruiterlijk toe. Maar voordat ik kan zeggen dat ik best wil in ruil voor een glas wijn hebben mijn buren hun boeltje al gepakt en kunnen de nieuwe eters een plaatsje vinden.

Jammer van de wijn. Maar Carry Bradshaw zou trots op me zijn.

Meike is sinds 2013 gescheiden. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vier = 13
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.