Menu

Blog van Olivia,nieuwe relatie na scheiding?

9 reacties
nieuwe relatie na scheiding

peddhapatiNa zo’n 8 maanden alleen was ik sterk, stabiel en begon dus voorzichtig met een oude liefde. Die scheiding? Die was er binnen no-time door. Dacht ik. Ook X zag de proefscheiding niet meer zitten en wilde definitief afronden. Maar ja, eerst de zomervakantie, toen was hij weer extreem druk met zijn werk (dé voornaamste oorzaak van onze breuk) en ach ja, toen het tegen december liep was er nog niks gebeurd. Intussen ging het met mij minder goed dan ik had gehoopt.

Nieuwe relatie na scheiding?

De een wisselt een oude liefde relatief eenvoudig in voor een nieuwe, ik was daar kennelijk niet zo bedreven in. Gevoelsmatig stond ik nog met 1 been in mijn huwelijk met X en met het andere been in de nieuwe relatie met Y. Ik hield van allebei. Op een heel andere manier weliswaar maar toch. Het koste me bergen energie, raakte steeds meer in vertwijfeling en besloot op 1 januari 2012 te breken met mijn nieuwe lief en alsnog een poging te wagen met X in gesprek te gaan. Wist hij het wel zeker? Hield hij nog van me? Deed hij daarom niks aan de scheiding, schoof hij het voor zich uit? We waren 22 jaar samen geweest, was het misschien toch nog te redden?

Of toch niet?

Ondanks alles hadden we toch ook heel veel mooie jaren gehad samen? Ik moest nog een poging wagen. Voor mezelf, voor de kinderen, ik zag geen andere weg. Ik klampte me vast aan een plaatje dat alleen in mijn fantasie bestond. Als je écht graag wilt… en zo hield ik mezelf voor dat we het best konden laten slagen, als we maar graag genoeg wilden, ons best deden. Ik ging er echt voor. En X ook. We praten uren en uren met elkaar, spraken de eerste tijd stiekem af want we wilden de kinderen er nog niet meer belasten, eerst samen meer zekerheid voelen. Ik had hoop, verlangen maar vooral angst. Angst voor mislukken, voor nog meer verdriet, pijn, afscheid. Wetende dat als we er niet in zouden slagen ik het echt voor eens en voor altijd zou moeten loslaten. Het waren intensieve weken, maanden. Al met al hebben we bijna 9 maanden geprobeerd ons huwelijk nieuw leven in te blazen. Het lukte niet. Er brak een nieuw hoofdstuk in mijn leven aan. Eentje waarvan ik wist dat het niet anders kon, maar waar ik het wel moeilijk mee had. Ondanks dat we als partners niet verder konden, dacht, wist, hoopte ik dat we een dusdanige stevige basis hadden dat we op z’n minst als ouders een respectvol contact konden onderhouden. Ook dat bleek een illusie. Amper vijf weken na onze definitieve breuk had hij een ander opgedoken via een datingsite, was dolverliefd en nog eens drie weken later zat ze aan het kerstdiner met onze kinderen. Ik was verbijsterd. Niet dat hij een ander had, maar met het ogenschijnlijke gemak waarmee dit gepaard ging.

Nee dus…

Het was weer december. Ik voelde me volkomen leeg na een turbulent jaar, had verdriet om onze definitieve breuk, de op handen zijnde scheiding en X schreeuwde van de daken hoe bijzonder, speciaal en geweldig deze vrouw wel niet was. Amper twee maanden daarvoor was ik nog de liefde van zijn leven, wilde hij niets liever dan met mij oud worden. Nu was daar niets meer van te merken. Sterker nog, ik bestond gewoon niet meer. Niet als ex, niet als moeder van zijn kinderen. Gewoon niet. Op nieuwjaarsdag bracht hij een van de kinderen terug en bleef gewoon stoïcijns in de auto zitten. Wenste me niet eens een gelukkig nieuwjaar. Ik was lucht geworden. Bizar en een voorbode voor wat er nog ging komen.

Olivia

Olivia, is 43 jaar, heeft 3 puberkinderen en is ruim 3 jaar geleden in een scheiding beland waar ze nog steeds mee worstelt. 

REACTIES

Kinder echtscheiding Zoetermeer - 19 sep 2016

Scheiden is een erg moeilijk en vervelend proces! Zeker voor kinderen maar eerlijk zijn en direct is toch het besten.

Hilde Van den Broeck - 18 okt 2016

Dank Olivia om je verhaal zo open te delen.

Sabrina van Dijk | All about mediation - 13 mrt 2017

Wat knap dat je je verhaal zo durft te delen. Ik denk dat jij in deze scheiding de volwassene bent geweest en ik denk stiekem dat X het ook nog steeds erg lastig vindt. Hoe gaat het nu tussen jullie? Is hij nog steeds samen met zijn nieuwe liefde en hoe gaan jullie nu met elkaar om?

Olivia - 13 mrt 2017

Hoi Sabrina, het gaat na al die jaren erg goed met mij inmiddels. Gelukkig met mijn nieuwe liefde en mijn ex is ook nog altijd samen met zijn nieuwe liefde. Het contact tussen mij en X is zeer minimaal en beperkt zich enkel tot de kinderen en dat is pas sinds kort. Maar dat is een hele verbetering dus daar ben ik blij om!

Amsterdam- Brabant - 25 mrt 2017

Mooi en eerlijk verhaal . Ik heb een traantje moeten wegpinken ...

Eva - 5 apr 2017

Het blijft een lastige kwestie!

Sascha - 12 sep 2017

Het is en blijft zo lastig, ook dat iets zo snel kan omslaan het is bizar. Gelukkig lees in de reacties dat het tussen jou en X beter gaat (als het gaat om contact tussen de kinderen) wat erg belangrijk is. Heel veel sterkte!!

Marie - 25 okt 2017

Een echtscheiding is erg zwaar. Hopelijk kom je er snel weer bovenop meid. Op een gegeven moment zul je toch weer aan een nieuwe relatie moeten beginnen.

Melissa Klaase - 16 mrt 2018

Het blijft altijd moeilijk Olivia, maar toff om te lezen dat je een nieuwe liefde in je leven heb. Succes !!!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 + acht =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.