Menu

Blog van Patrick; Super vader!

1 reactie
super vader


super vaderIk heb een markant verleden, met meerdere relaties. Zoekend naar die ene, die maar niet wilde komen. Ware liefde waarvan ik niet dacht dat die bestond of bestaat. Lang heb ik nagedacht over het  krijgen van kinderen. Het paste niet in mijn levensstijl. Ik was jong, had veel wilde haren, en was er gewoon niet klaar voor. Al kon ik het enorm goed met kindjes vinden, was nooit niets te gek, en was het gevoel wederzijds, het was er gewoon nog niet.

Vader worden

Tot ik mevrouw tegenkwam. Ik was tot over mijn oren verliefd, en wist vrij snel dat ik met haar kindjes wilden krijgen. In een korte periode raakte ze zwanger, en werd de oudste blondine geboren. Geluk ten top. 2 jaar later besloten we om nog een blondine erbij te nemen. De beste beslissing in mijn leven.

Nadat de kindjes geboren waren, veranderde mijn leven intens. Ik las er vooraf veel over, vroeg  aan vrienden met kinderen hoe het zou zijn, totdat je het gevoel zelf ervaart. Die extra deur liefde, het bestaat gewoon. Ik voel het tot op de dag van vandaag op een intense manier.

Gescheiden vader worden

Na de scheiding van mevrouw heb ik mijn rol als vader extra serieus genomen. Ik neem mijn vader rol bloedserieus. De blondines houden van me, en ik op van hen. Ik vertel het ze elke dag. Niet omdat het een automatisme is, maar omdat ik het diep van binnen voel. Mijn meiden zijn mijn alles. Altijd en overal. Niemand die daar tussen kan komen. De allermooiste verandering in mijn leven, die een levenlang zal duren.

Mevrouw en ik staan hier gelukkig allebei op dezelfde manier in, veel liefde geven aan de kinderen. Ieder op onze eigen manier. Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk om uitgebreid de kindjes in bed te leggen. Ze te douchen, hun pyjamaatjes aan te trekken, nog even de konijntjes te knuffelen die ze van me hebben gekregen en een boekje voor ze te lezen. Daarna nog een zelfverzonnen lied op mijn manier voor ze te zingen, en daarna nog een uitgebreide knuffelsessie. Iedere keer als ze bij mij zijn. Een vast ritueel. Intens gelukkig maakt me dat.

En zoals een goede vader betaamt, hou ik van spannende ondernemingen, ravotten met ze en ze de kieteldood te bezorgen. Ze op me laten klimmen, ze leren te koprollen en samen met ze te trampolinespringen. Zo hard en zo hoog mogelijk. Ze net over het randje te tillen en te laten doen wat ze eigenlijk niet durven. Pappa is erbij. Ik hou jullie vast. Er kan niks gebeuren. Jullie zijn veilig.

Mijn meisjes. Mijn alles. “pappa is verliefd op jullie” vertel ik ze veel. En ik meen het. Ik ben letterlijk verliefd op mijn kinderen. En zo hoort het ook vind ik. De liefde en aandacht aan ze schenken die ze onverdeeld verdienen. Gescheiden of niet. Ieder op onze eigen manier.

Zondag neem ik ze weer eens mee naar de Efteling. Wedden dat ik ze zover krijg dat ze in de achtbaan gaan met me….

Patrick is 42 jaar oud en is anderhalf jaar geleden gescheiden. Hij heeft 2 prachtige dochters van 4 en 6 die hij in zijn blogs “de blondines” noemt. Zijn ex-partner noemt hij, met respect, mevrouw.

REACTIES

Profielfoto van wesly

wesly - 19 apr 2016

helemaal mee eens

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.