Menu

Buikpijn! Ik ga mijn dochters missen, blog van Patrick

7 reacties
dochters missen

Op het moment dat ik deze blog schrijf, duurt het nog exact twee weken voordat de blondines beginnen aan hun welverdiende lange zomervakantie. Een periode waarin de meeste kindjes met hun ouders ook kwaliteitstijd hebben met elkaar, en samen kunnen genieten van en met elkaar. Uitjes worden gepland, (buitenlandse) bestemmingen worden aangedaan en wordt er lekker met ze gezwommen, gemidgetgolfd, uit gegeten, strandwandelingen gemaakt en ga zo nog maar eventjes door. Een heerlijke periode waarin ook voor de ouders even niet aan het werk gedacht hoeft te worden, en er echt voor onze kindjes kunnen zijn.

Als gescheiden ouder dubbel gevoel bij vakantie

Als gescheiden ouder heb ik altijd wel een dubbel gevoel bij de vakantieperiode. Een periode die deels overspoeld wordt door liefde, aandacht en tijd voor mijn prachtige blondines, maar die ook een periode kent, een gevoelsmatige periode, waarbij ik heb het gevoel heb dat ze van me worden losgerukt, en ik ze een langere periode niet zal zien. Mijn aandacht zal focussen op andere zaken zoals werk, en grote klussen in huis.

Ik ga mijn dochters missen

Mijn liefjes drie weken niet zien. Gelukkig ben ik degene die de schoolvakantie aftrapt, en ze de eerste drie weken lekker bij me mag houden. Als leiding mee mag doen op de jeugdvakantieweek. Lekker een midweekje met ze weg ga. En ook nog een week ingepland heb van niet te veel doen, en doen (of niet doen) waar we zin in hebben. Waarna ik ze drie weken ook niet zal zien. Me voorneem er positief in te blijven staan, en te weten dat ze een fijne verre vakantie met hun moeder genieten, en ook daar leuke dingen zullen doen. Maar de gedachte geeft me nu al buikpijn. Moet mezelf vertellen dat deze periode zo om zal vliegen, en ik het razend druk zal hebben met klussen, afspreken met vrienden en me zal focussen op mijn werk. Deze drie weken voorbij zullen vliegen. En er ook middelen zijn om op afstand met ze te kunnen kletsen, dus ze niet deze hele periode niet spreek.

Wennen zal het nooit

Voor de vierde keer inmiddels heb ik nu te maken met deze vakantieperiode maar wennen zal het nooit. Ach, laat ik me eerst maar focussen op de periode dat ze bij mij zijn. Ik kijk er naar uit, en wens iedereen alvast een hele fijne vakantie!

Patrick is 42 jaar oud en is anderhalf jaar geleden gescheiden. Hij heeft 2 prachtige dochters van 4 en 6 die hij in zijn blogs “de blondines” noemt. Zijn ex-partner noemt hij, met respect, mevrouw.

REACTIES

Profielfoto van Jan Willem

Jan Willem - 25 jul 2017

Wauw, wat herken ik me in jou gevoel. Kwa buikpijn dan, ik heb met mijn ex voor deze vakantie afgesproken 1, 2, 2, 1 week te doen. En dus ga ik ze inderdaad ook 2 weken moeten missen. En bij haar gaan ze 2 weken weg. En dat maakt het nog moeilijker, tja... Ikzelf heb nog geen idee wat ik moet gaan doen in die 2 weken omdat ik weinig vrienden/kennissen in mn eigen omgeving heb door de afgelopen 11 jaar met mn ex die veel contact met anderen eigenlijk niet toestond in een bepaalde manier.. Respect dat je het van je afschrijft, en ik hoop dat de laatste 3 weken van de zomervakantie voor jou snel voorbij vliegen!

Amsterdam - Brabant - 25 jul 2017

Rara waarom reageren vrouwen nooit op Posts als deze waarbij vaders aangeven hun kinderen enorm te missen na een scheiding , zoals tijdens vakanties etc ? Het voelt als een amputatie om je kinderen een tijd te moeten missen, zeker als je ex vrouw er meteen na de scheiding met een andere vent vandoor gaat . Helaas hoor ik daar weinig over hier. Dus ja, jan Willem en Patrick : je kinderen moeten missen na een scheiding went NOOIT

CM - 27 jul 2017

Patrick, Je bent niet alleen en dat weet je. Andersom, dus voor de moeder is het ook pijnlijk, in ieder geval voor mij. Niet lang geleden gescheiden en heb net voor het eerst mijn meisje drie weken moeten missen. Heb er een zeer kort verhaaltje over: "Al zeven dagen. Zilte stilte. Het moederhart klopt met de minuut harder, maar het huilende ritme bereikt haar niet. De razende schuimkoppen van de Zeeuwse golven laten dat niet toe." Gelukkig is zij zondag aanstaande weer thuis en gaan onze drie weken van start! Take care. CM

Astrid - 27 jul 2017

Waarom vrouwen niet reageren is omdat ik die ervaring niet heb met mijn ex. Meneer is welgeteld een week met z'n dochter op vakantie geweest, naar een plek waar tegelijk zijn favoriete jazz festival was. Na afloop van de vakantie wist hij niet hoe snel hij dochter moest dumpen om vervolgens met z'n nieuwe vriendin op vakantie te gaan. Deze gevoelens hebben niks te maken met of je man of vrouw bent maar alles met je persoonlijkheid. Niet alle vrouwen zijn zoals jouw ex, niet alle mannen zijn zo egoïstisch als mijn ex. Goddank

Eline - 28 jul 2017

Astrid, ik heb het maar opgegeven om te reageren op Amsterdam-Brabant. Ik heb ook andere ervaringen met mijn ex, die gerust twee maanden niets van zich laat horen (en ook niet aan de kinderen zelf eens vraagt hoe het met ze is). Het is allemaal niet zo zwartwit als A-B denkt.

Amsterdam - Brabant - 29 jul 2017

Eline, je weet niet half hoeveel pijn ik heb sinds de scheiding . Je hebt geen idee hoe erg ik mijn gezin mis , en niet rond dool op allerlei dating sites . Mijn ex was mijn grote liefde met wie ik 3 hele lieve en mooie dochters heb gekregen. Ik mis mijn kinderen om de week ONTIEGLIJK veel. Onze dochters missen hun vader en moeder samen. Gelukkig zijn idd niet alle vrouwen zoals mijn ex , niet alle vrouwen hebben binnen 5 maanden na een scheiding alweer een nieuwe vriend , net zo min als alle mannen snel weer verder gaan met een andere vriendin. Patrick mist zijn kinderen , Astrid en CM missen hun kinderen , alle gescheiden mensen hebben hun eigen pijn na een scheiding. En onze zonen en dochters ? Hun pijn is misschien nog wel heftiger dan die van ons. Dus Eline, bemoei je met je eigen zaken, ga lekker afgeven op je ex zoals in al je Posts op het forum , ga lekker datingsites afstruinen en roepen hoe slecht je man voor zijn zoons zorgt .... ik ben klaar met je negatieve gelul over de vader van je zoons

A. - 2 aug 2017

Hey Pat, herkenbaar gevoel. Maar daar hebben we het al vaker over gehad he. We missen onze kids altijd als ze er niet zijn. Ik hoop dat je de komende 3 weken goed door komt en dat je naast afspreken met vrienden en jezelf op je werk storten ook tijd neemt voor jezelf. Ook dat is nodig om er na die 3 weken weer helemaal te zijn voor je blondines. Kus, A.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − zes =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.