Menu

Patrick wordt geconfronteerd met Tinnitus

tinnitus
Het heeft even geduurd voordat ik weer inspiratie had voor een nieuwe blog. In mijn persoonlijke situatie speelde er wat zaken. Zo was mijn positie op mijn werk wat onzeker en heb ik er door hard knokken voor gezorgd dat mijn functie is veilig gesteld. Whoop, trots op mezelf!

Tinnitus

Ook liet mijn gezondheid het even afweten de afgelopen 2, 3 maanden. Ik stond in de ochtend op, en had ineens een fluittoon in mijn oren. Die fluittoon die je kent als je een avond goed op stap bent geweest. Alleen ging deze fluittoon bij mij niet meer weg. Hij was er constant. Dag en nacht. Na twee maanden (ik ben niet zo’n huisarts bezoeker) toch maar eens een gesprek en test bij een KNO arts aangevraagd. Conclusie: Tinnitus. De medische benaming van oorsuizen. Gaat ook nooit meer weg. Wat onderschatte ik het zeg. Ik dacht even een oortestje, en weer door. Vanuit het ziekenhuis kreeg ik een vragenlijst mee, en een vervolgafspraak om de lijst te bespreken.

Thuis aangekomen las ik de vragen op de lijst, en schrok. “Bent u neerslachtig geworden door Tinnitus?”. “Heeft Tinnitus uw sociale leven aangetast?”. “Ziet u het leven met Tinnitus nog positief in?”. En toen werd ik bevangen door een soort diepe angst. Op internet verdiepte ik me in de materie. En ontstonden er vragen voor mezelf. Er blijken zelfs mensen te zijn geweest die euthanasie door deze aandoening hebben aangevraagd, omdat ze er letterlijk gek van werden. Nou Patrick, daar mag jij het mee gaan doen. Nee, zover wil ik het niet laten komen. Ik zal het wel moeten gaan accepteren, en kan hier vanuit het ziekenhuis begeleiding in krijgen. Het is een rare gewaarwording te weten dat je nooit meer stilte hoort.

Gelukkig heb ik al enkele middeltjes gevonden die helpen. Zo heb ik een goede bluetooth hoofdtelefoon gekocht, en zet de muziek iets harder dan de toon die ik hoor, zodat de muziek het overstemt. Ik neem de hoofdtelefoon ook mee naar m’n werk, en gelukkig heb ik veel begrip vanuit collega’s gekregen als ik me af en toe afsluit. Dat dus.

Voor zover hoe het met mij gaat. Thuis gaat het heel goed. De blondines zijn gelukkig en doen het goed. Mevrouw en ik zijn erg flexibel naar elkaar toe. Zo is mevrouw met haar vriend deze week op vakantie, en vind ik het heerlijk om de blondines een week bij me te hebben en voor ze te zorgen. We lachen en dansen veel…en oh, wat knuffelen we wat af. Ik ben een gelukkig mens.

Systeemtheorie

Wat me de laatste tijd bezig houdt is de systeemtheorie. De systeemtheorie hoor ik je hardop denken? De systeemtheorie houdt kort gezegd in dat de mens pas werkelijk begrepen kan worden in de context van zijn relaties. Hiermee wordt bedoeld dat je een bepaalde opvoeding geniet van je ouders. Een deel van deze opvoeding neem je over van je ouders, en een deel neem je zelf over in de opvoeding van jouw kinderen. Maar, omdat je vader en moeder ook een opvoeding hebben genoten van hun ouders, die van die van hun, wordt een soort keten in gang gezet.

Laat ik een grappig voorbeeld geven. Een van mijn opvoedregels is dat als we avond eten, dat iedereen aan tafel blijft zitten, totdat de laatste klaar is met eten. Omdat ik het sociaal en netjes vind. Zelf ben ik hier anders in opgevoed. Toen ik klein was, was mijn vader meestal razendsnel klaar met zijn eten. Stond daarna op, en ging in de woonkamer zitten. Later, toen mijn broertje en ik in de puberteit kwamen, begonnen we zijn gedrag te kopiëren. Gevolg was dus dat mijn moeder het grootste gedeelte van de maaltijd alleen zat te eten. Later ben ik bij mam blijven zitten, en hebben we samen prachtige gesprekken gevoerd.

Later heb ik me afgevraagd waar het gedrag van mijn vader toen vandaan kwam. Niet netjes was het eigenlijk. De reden is eigenlijk een logisch gevolg. Pap kwam uit een erg groot gezin, ze hadden het niet super breed, en er werd als maaltijd een grote pan op tafel gezet. Dan is het natuurlijk ook pakken wat je pakken kunt. De systeem theorie. Enorm fascinerend.

Patrick is 44 jaar oud en is 4 jaar geleden gescheiden. Hij heeft twee prachtige dochters van 6 en 8 die hij in zijn blogs “De blondines” noemt. Zijn ex-partner noemt hij, met respect, Mevrouw. Patrick geeft succesvolle workshops haarvlechten voor vaders met dochters om de band tussen vader en dochter te versterken, en in een moderne maatschappij vaders het haar van hun dochter te leren verzorgen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee − 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.