Menu

Patrick blogt over persoonlijke ontwikkeling na zijn scheiding

5 reacties
persoonlijke ontwikkeling na scheiding

De echtscheiding bijna vier jaar geleden zorgde ervoor dat ik mezelf resette. Een groot deel van mijn identiteit stond op losse schroeven, en bemerkte ik bij mezelf dat ik fundamentele vragen niet automatisch kon beantwoorden. Vragen als: “Wie ben ik”, “Waar sta ik voor”, en “Wat wil ik” waren complexe vraagstukken voor me.

Persoonlijke ontwikkelingen

Het heeft me een aantal jaren gekost om hier een adequaat antwoord op te vinden, maar mezelf hervonden heb ik. Ben er sterker uit gekomen als persoon. Weet mijn kernwaarden en weet waar ik voor sta. Heb echte passies in mijn leven gevonden. Ben mijn gevoelige karakter als kracht gaan zien. En heb echte nieuwe vrienden leren kennen, die ik echt in mijn hart heb gesloten en die dicht bij me staan in mijn leven. Ik voer waardevolle gesprekken met ze en maak echt connectie. Enorm dankbaar ben ik voor deze persoonlijke ontwikkelingen, die maken wie ik echt ben en wil zijn.

Goed team met ex

De blondines staan qua prioriteiten ver bovenaan, het lukt me om mijn persoonlijke wensen en passies zo in te plannen dat ik er ook echt voor ze ben als ze bij mij zijn. Ik heb zelden een oppas nodig gehad.

Inmiddels hebben mevrouw en ik ook een goede band met elkaar opgebouwd en is er onderlinge rust. Regelmatig vertel ik naasten dat ondanks dat we niet meer samen zijn, we nog een erg goed team zijn voor onze meisjes. Het is een bewuste keuze om (als het mogelijk is) aan deze omgang te werken. Onze blondines hebben hier baat bij en zitten heerlijk in hun velletjes. We hebben het gevoel dat ze gelukkig zijn bij welke ouder ze ook verblijven en we stemmen af over de opvoeding waar nodig.

Nieuwe relatie

Wel weet ik door deze persoonlijke ontwikkeling ook enorm goed wat ik wel en niet wil in een eventueel nieuwe relatie. Door de reis die ik gemaakt heb, ben ik gezond kritisch op een eventuele nieuwe partner. Misschien oneerlijk dat ik deze wensen heb, maar het is wat het is. Van nature uit help ik het liefste mijn medemens waar ik kan. Ik heb een groot luisterend oor, oordeel niet en merk dat ik snel tot de kern van iemand kom.

Op en af meld ik me nog aan bij datingsites. Heb leuke en lange gesprekken, maar veelal komt het niet tot een concrete afspraak. Al snel, en helaas nog redelijk veel, bemerk ik dat de ander nog in een ander proces zit zoals bijvoorbeeld midden in een echtscheiding. Of een ex-partner die nog veel impact op iemands leven heeft. Al snel haak ik dan af. En begrijp ik niet altijd goed wat diegene al op zo’n site aan het zoeken is. Moet je niet eerst iets verwerken en zorgen dat je zelf emotioneel stabiel bent en het rouwproces van een echtscheiding doorlopen?

Een gelukkig mens

Natuurlijk kan ik een partner echt weleens missen en kan ik me weleens eenzaam voelen als ik alleen ben. Maar dit hoort mijns inziens bij het single zijn. Natuurlijk mis ik intimiteit weleens, maar niet ten koste van alles.

Natuurlijk weet ik dat ze daar ergens rondloopt. Wel heb ik geen haast meer. Ik weet wie ik ben, wat ik wil en waar ik gelukkig van word. En ga daar geen concessies meer in doen. Degene die ik gelukkig mag maken, zal me ook volledig moeten accepteren. Met al mijn mooie ontwikkelde kanten.

Ik ben een gelukkig mens.

Patrick is 42 jaar oud en is anderhalf jaar geleden gescheiden. Hij heeft 2 prachtige dochters van 4 en 6 die hij in zijn blogs “de blondines” noemt. Zijn ex-partner noemt hij, met respect, Mevrouw.

REACTIES

Suus - 15 nov 2017

Wat herkenbaar! Heb nog nooit zo dichtbij mezelf gestaan. Ruim 1,5 jaar geleden gescheiden en bewust de tijd genomen om te rouwen, het een plek te geven, de draai te vinden met mijn 2 jongens in ons nieuwe huisje en mezelf eens goed “ontleed” en leren kennen. Nu pas het gevoel dat ik eindelijk de rust heb om andere mensen te gaan ontmoeten. En wie weer iets op te bouwen, maar ik doe geen concessies in wie ik ben en waar ik gelukkig van word.

    Renée - 15 nov 2017

    o wat fijn!! hoe heb je dat voor elkaar gekregen? groetjes Renée

Eline - 15 nov 2017

Mooi blog weer, Patrick. En heel verstandig om zo zorgvuldig te zijn in je partnerkeuze. Ja, je kunt morgen iemand van een site plukken als je eenzaam bent, maar dat is niet de beste oplossing. Je gaat voor goud en dat is je van harte gegund!

Marieke - 30 jan 2021

Hi Patrick, bestaat deze blog nog? Hoe sta je er inmiddels voor. Ik kom weinig mannen tegen die aan zelf ontwikkeling doen. Dus dat maakte me nieuwsgierig. Fijne dag ✨

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 1 feb 2021

    Hoi Marieke, Het is al 3 jaar geleden dat Patrick zijn laatste blog heeft geschreven. De scheiding is voor hem geen ding meer wat hem dagelijks bezig houdt. Hij blogt dus niet meer.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− zes = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.