Menu

Oktober blues, blog van gescheiden vader Patrick

2 reacties
gescheiden vader

De zomer is officieel voorbij. Ik zit achter mijn laptop en kijk naar buiten. De herfst heeft nu zijn intrede gedaan. Het wordt kouder, de dagen korter en guurder. Het laat me terugblikken op het afgelopen kwartaal.

Het is een periode geweest van pieken en dalen. Van intens geluk, tot pijnlijke momenten. Zo heb ik echt enorm genoten van kwaliteit tijd met de meisjes in de vakantie. Veel ondernomen, geknuffeld en onze band nog verder versterkt. We zijn een echte eenheid geworden.

In de zomer hebben mijn laatste vriendinnetje en ik gezamenlijk besloten om toch te stoppen met onze relatie. Afstand speelde ons parten. We hadden er allebei erg veel last van. Wel ben ik trots te kunnen zeggen dat we op een hele nette mooie manier afscheid van elkaar hebben genomen. Respect voor hoe we dat gedaan hebben. Zal ik haar altijd om blijven waarderen. We hebben gelukkig nog wel vriendschappelijk contact.

In de periode dat mijn dochters bij Mevrouw op vakantie waren heb ik me voor het eerst echt eenzaam gevoeld. Onthand bijna. Ik werkte veel en voerde klusjes uit in huis. Maar ook merkte ik dat ik slechter voor mezelf begon te zorgen. Sliep laat en dronk redelijk wat wijntjes door de week. At wat ongezonder. Wel had ik gelukkig veelvuldig contact met de blondines terwijl ze op vakantie waren. Dat heeft me er wel door heen gesleept.

En nu? Wat brengt oktober? Ik merkte bij mezelf dat ik na het laatste vriendinnetje niet zoveel behoefte had om weer opnieuw te gaan daten. Wel heb ik gesprekken, maar van afspreken komt het niet. Waarom niet? Ben ik te kritisch geworden? Wat houdt me tegen?

Recent heb ik vanuit mijn werkgever een workshop over Geluk gehad. De presentator legde uit dat geluk gebaseerd is op drie pijlers: Doelen stellen, Oplaadpunten en Mensen. En daar viel het eurocentje ook bij mij. Met oplaadpunten worden momenten bedoeld waarin je ook goed voor jezelf zorgt. Voldoende slaap krijgt. Ontspant. Een sauna bezoekt, een goed boek leest. Het ontbreekt me aan voldoende oplaadpunten. Daar ligt momenteel mijn prioriteit. En door nieuwe oplaadpunten te creëren zal ik ook meer energie hebben en me nog gelukkiger voelen dan ik al ben.

Dus oktober is voor mij een omkeerpunt. Ik ben gestopt met roken, ben wat meer gaan sporten en ga op een vaste tijd naar bed. Wat strenger ga ik voor mezelf zijn. Waar ik eerder dacht mezelf heel lief te vinden en me late avonden gunde, met een wijntje erbij en een sigaret, heb ik gemerkt dat het tegen me werkt. En is het tijd om hiermee aan de slag te gaan.

Oktoberblues, ik maak er oktober happiness van!

Patrick is 42 jaar oud en is anderhalf jaar geleden gescheiden. Hij heeft 2 prachtige dochters van 4 en 6 die hij in zijn blogs “de blondines” noemt. Zijn ex-partner noemt hij, met respect, Mevrouw.

REACTIES

Profielfoto van Jan Willem

Jan Willem (gastheer) - 4 okt 2017

Mooie blog Patrick! Je oplaadpunten herken ik wel, ik laad ook weinig op in de week dat ik mn kids niet heb. Wil wel meer erop uit gaan maar dan moet het ook wel goed voelen voor mezelf en dat voelt het niet.. Raar.. Goed om te lezen dat je het roer omgooit! Succes!

Profielfoto van Jess

Sabine - 5 okt 2017

Mooie blog! En herkenbaar .. lief zijn voor jezelf is een must. Probeer de lat niet te hoog te leggen door en te stoppen met roken en de andere dingen. Maak stoppen met roken prioriteit! Vind dat nog steeds een van de grootste cadeaus die ik mijzelf heb gedaan :)

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× vier = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.