Menu

Dag van de Scheiding

1 reactie
Dag van de scheiding

Vandaag is het weer de jaarlijkse Dag van de Scheiding. De speciale dag die in het leven is geroepen door de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators, waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Een doel dat Nieuwe Stap uiteraard na aan het hart ligt.

In het kader van de Dag van de Scheiding hebben wij een onderzoek gedaan onder lezers van ons online Magazine. Nieuwe Stap publiceert nu al bijna vier jaar lang dagelijks blogs over scheiden en gescheiden zijn, wij bereiken hiermee zo’n 150.000 mensen per jaar. We hebben onderzocht aan welke informatie men het dringendst behoefte heeft. Gebleken is dat gescheiden mensen veel behoefte hebben aan duidelijkheid over hun financiële situatie; bijvoorbeeld over kinderalimentatie, eenouderkorting en andere fiscale voorzieningen.

Onzekerheid over de financiële situatie weegt kennelijk zwaar. De jaarlijkse wijzigingen van de fiscale voorzieningen, zoals bijvoorbeeld de veranderingen van de kindregelingen zijn verwarrend. Het valt niet mee om zicht te krijgen op je toekomstige financiën. Kleine wijzigingen kunnen grote gevolgen hebben voor je portemonnee. Mensen hebben behoefte aan houvast en duidelijkheid in een toch al bijzonder verwarrende tijd.

In samenwerking met onze deskundige partners besteden wij in ons online Magazine dus regelmatig aandacht aan financiële en fiscale gevolgen van een scheiding en wij zullen dat in de toekomst ook zeker blijven doen.

Er staan inmiddels ruim 600 blogs op deze site, die zijn allemaal terug te vinden via de menubalk en de zoekfunctie. De Top 5 van meest gezochte informatie is:

1. Alleenstaande ouderkorting na scheiding;

2. Fiscale gevolgen scheiding;

3. Partner- en Kinderalimentatie;

4. Gevolgen van scheiding voor kinderen;

5. Rouwverwerking;

Maar ook allerlei andere onderwerpen komen aan de orde en lees ook vooral de ervaringen van onze vaste bloggers!

REACTIES

W Bruggeling - 6 apr 2016

Interessant artikel!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + = 11

EN NOG MEER:
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.