Menu

Dag van de Scheiding

1 reactie
Dag van de scheiding

financiele gevolgen scheidingVandaag is het weer de jaarlijkse Dag van de Scheiding. De speciale dag die in het leven is geroepen door de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators, waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Een doel dat Nieuwe Stap uiteraard na aan het hart ligt.

In het kader van de Dag van de Scheiding hebben wij een onderzoek gedaan onder lezers van ons online Magazine. Nieuwe Stap publiceert nu al bijna vier jaar lang dagelijks blogs over scheiden en gescheiden zijn, wij bereiken hiermee zo’n 150.000 mensen per jaar. We hebben onderzocht aan welke informatie men het dringendst behoefte heeft. Gebleken is dat gescheiden mensen veel behoefte hebben aan duidelijkheid over hun financiële situatie; bijvoorbeeld over kinderalimentatie, eenouderkorting en andere fiscale voorzieningen.

Onzekerheid over de financiële situatie weegt kennelijk zwaar. De jaarlijkse wijzigingen van de fiscale voorzieningen, zoals bijvoorbeeld de veranderingen van de kindregelingen zijn verwarrend. Het valt niet mee om zicht te krijgen op je toekomstige financiën. Kleine wijzigingen kunnen grote gevolgen hebben voor je portemonnee. Mensen hebben behoefte aan houvast en duidelijkheid in een toch al bijzonder verwarrende tijd.

In samenwerking met onze deskundige partners besteden wij in ons online Magazine dus regelmatig aandacht aan financiële en fiscale gevolgen van een scheiding en wij zullen dat in de toekomst ook zeker blijven doen.

Er staan inmiddels ruim 600 blogs op deze site, die zijn allemaal terug te vinden via de menubalk en de zoekfunctie. De Top 5 van meest gezochte informatie is:

1. Alleenstaande ouderkorting na scheiding;

2. Fiscale gevolgen scheiding;

3. Partner- en Kinderalimentatie;

4. Gevolgen van scheiding voor kinderen;

5. Rouwverwerking;

Maar ook allerlei andere onderwerpen komen aan de orde en lees ook vooral de ervaringen van onze vaste bloggers!

 

REACTIES

W Bruggeling - 6 apr 2016

Interessant artikel!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


9 − = vijf

Vlog

Wat komt er bij jou op als je denkt aan de zomervakantie? Waar denk je aan als je denkt aan de zomervakantie? Zon, ontspanning en gezellig met je kinderen? Je kinderen lang niet zien? Als je gescheiden bent en je kinderen gaan 3 weken op vakantie zijn met de andere ouder kun je ze heel Lees verder > gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk