Menu

Dagboek van Daniël, een jaar na mijn scheiding

lezersvragen na de echtscheiding

lezersvragen na de echtscheiding

Ik ben een gelukkig mens. Wie had dat gedacht. Ruim een jaar geleden zag mijn wereld er heel anders uit. Alle zekerheden waren binnen een paar maanden verdwenen. Buiten mijn echtscheiding verloor ik ook mijn baan. Het scheiden zelf kost ook een hoop geld. De combinatie van die drie maakte ook het huis onzeker. Onze (of mijn) omgeving liet zijn ware kleuren zien. Oude rekeningen kregen de kans om zich naar de oppervlakte te bewegen. Banden met anderen werden juist aangehaald. Dit was allemaal te lezen via mijn blog.

Als ik geteld heb is dit blog 27 al weer. Met een frequentie van één per twee weken ben ik nu al meer dan een jaar aan het bloggen over mijn scheiding. Een mijlpaal mag ik wel zeggen. Lief en leed heb ik gedeeld. Hoeveel lezers er zijn, weet ik niet. Ik krijg soms wel vragen en facebook-likes. Een paar vragen komen vaak langs en die zal ik als een soort van jubileum beantwoorden.

Was het schrijven heilzaam?Ja, zeker. Bij het teruglezen van mijn concept blog ben ik menigmaal aan het denken gezet over wat ik wilde. Ik heb ook meer geleerd over mijzelf en waarom ik soms doe wat ik doe. Maar van anderen hoor ik ook dat lezers zich herkennen in sommige dingen die me overkomen. Bekenden van me kregen inzicht in wat er speelde aan mijn kant. Ik probeer in ieder geval zo eerlijk mogelijk te zijn.

Leest je ex de blog? Ik weet dat ze er een paar gelezen heeft. Verder hebben we het er niet veel over. De blog loopt een paar weken achter op de werkelijkheid en dan is het oude koeien uit de sloot halen. Inhoudelijk geeft ze geen reactie in ieder geval. Dat is prima, daar het over mijn interpretatie gaat.

Lees je het zelf wel eens terug? Om eerlijk te zijn doe ik dat tot nu toe alleen als het net geplaatst is. Ik ga dat wel doen om na een jaar te kijken wat er terecht gekomen is van alle voornemens, plannen en ontwikkelingen. Daar gaat een boekje van gemaakt worden. Trouwe lezers kunnen alvast een eboek-versie aanvragen via Nieuwe Stap. Ik hoop in ieder geval dat het boekje mijn kinderen, als ze groot zijn, enig inzicht geeft in wat er gebeurd is. Maar ik denk dat anderen er ook baat bij kunnen hebben.

Wat heeft je het meest verrast? Met name de stelligheid en felheid van sommigen heeft me verbaasd. Het lijkt er op dat de omgeving echt therapie nodig had om er mee om te kunnen gaan. Ook de zoektocht naar de schuldige nam vormen aan die onzinnig waren. En de soms rare uitspraak dat hun leven makkelijker was, toen mijn ex en ik nog bij elkaar waren. Mijn favoriet is de uitspraak dat er mensen zijn die mijn ex leuker en geschikter vonden dan p-te-p als partner voor me. Tsja, en dat in het licht van de scheiding. Ik kan daar weinig mee.

Ik ga in ieder geval nog een tijdje door. Nieuwe Stap gaat over de periode na de scheiding en daar zit ik nu midden in. Het evenwicht tussen mij en mijn ex verandert nog steeds. De wisselwerking ook. De verschillen in het oppakken van zaken worden langzaam groter. Enkele waarheden over het falen van het huwelijk komen nu ook langzaam naar boven drijven. Genoeg stof voor het volgende jaar.

Daniel is vorig jaar gescheiden. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als gescheiden man en alleenstaande vader. Sinds kort heeft Daniel een vriendin.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.