Menu

Dagboek van Iris, Afscheidsweek

krentenbol dagboek gescheiden moeder

krentenbol dagboek gescheiden moeder

Deze week staat volledig in het teken van het afscheid van de basisschool voor Tess. Afscheidsfeestjes, afscheidsmusical, afscheidsetentje, afscheidsborrel voor de ouders, afscheid, afscheid en nog meer afscheid…

Tess is er helemaal vol van. Ze is ontzettend toe aan deze volgende stap in haar leventje. Tess ziet het leven momenteel als één grote krentenbol! En ik… ik heb er wat meer moeite mee. Mijn kleine grote dochter gaat de basisschool verlaten. Mijn puber in spe fietst volgend schooljaar naar de andere kant van onze woonplaats. Best spannend voor haar… maar wellicht nog heftiger voor mij!

Acht heerlijke jaren heeft Tess op de basisschool gehad. Tess is een makkelijke leerling, doorloopt het leven fluitend… Veel vrienden en vriendinnen, altijd leuke lieve leerkrachten en vooral héél veel gezelligheid. Een zondagskind dus! Eigenlijk hoef ik me dus niet bepaald grote zorgen om haar te maken. Maar misschien is dat juist de reden waarom ik het stiekem wel doe.

Ik vind het gewoon erg spannend om haar los te moeten laten. Haar zelf te laten ontdekken dat het leven niet altijd even leuk en gezellig is. Hoort er allemaal bij kun je zeggen… Weet ik! Maar ik gun het haar zo ontzettend om het zorgeloze leventje nog even voort te zetten.

Even nog gezellig na school kunnen afspreken met vriendinnen, even nog lekker 3 avonden in de week kunnen sporten, hooguit één toets per week aan huiswerk en vooruit…. af en toe een “prik”-feestje! Maar daarentegen zal Tess volgend schooljaar aan de bak moeten. Veel minder tijd voor vriendinnen en sporten hebben en naar feestjes willen van mensen waar ik het bestaan niet eens van wist!

Een ander leventje dus. Zowel voor Tess als voor mij! Ik moet er nog even niet aan denken… Vooralsnog richt ik me dus maar op de afscheidsmusical die deze week plaatsvindt. Een afscheidsmusical waarvoor iedere leerling 6 kaartjes ontvangen heeft. 2 kaartjes voor de ouders, 2 kaartjes voor de ene opa en oma en 2 kaartjes voor de andere opa en oma. Beetje jammer dat dit in ons geval 1 kaartje te weinig is… hoe gaan we dat weer verantwoorden aan de nieuwe liefde van mijn ex?!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.