Menu

Dagboek van Iris, Date!

1 reactie
dat na scheiding

dat na scheidingIk heb deze week mijn eerste date sinds lange, lange tijd gehad! Man wat een ellende, wat een spanningen… Ik wist niet dat ik nog zó nerveus voor iets kon zijn. En dat terwijl ik echt niet de intentie had om van mijn eerste date gelijk een vaste relatie te maken.

Gewoon weer een beetje snuffelen aan de mogelijkheden op het gebied van daten. Gewoon weer een beetje in het leven van afspraakjes terugkomen. Maar ik was totaal vergeten dat daten stress voor mij betekent! Stress om ‘waar spreken we af’, stress om ‘wat moet ik in hemelsnaam aan’ stress om ‘waar ga ik het eigenlijk allemaal over hebben’… Kort samengevat; stress om alles!

Het begon al bij de eerste mail die ik van een potentiële kandidaat ontving. Super leuke mail, super relaxte eerste indruk. En wat was mijn eerste gedachte? HELP… wil ik dit eigenlijk wel?! Heb ik eigenlijk wel de energie om me druk te maken om alles wat bij daten hoort? Nee, kon ik volmondig zeggen!

Maar daar waren mijn vriendinnen het dus niet mee eens… En helaas heb ik een paar redelijk dominante en dwingende vriendinnen! Als je het niet probeert, dan weet je het nooit Iris… Waarom zoveel stress, blijf gewoon jezelf en dan komt alles goed. Tja, zo lust ik er nog wel een paar!

Maar stiekem hadden ze toch wel een paar goede tips. Om te beginnen moet je profielgegevens niet al te serieus nemen. Foto’s zijn bij voorbaat van jaren geleden of grondig ‘ge-foto shopt’. Dus vooral niet schrikken of verbaasd kijken als je de persoon in levende lijve ontmoet. Eerste afspraakjes nooit, maar dan ook echt nooit bij één van de partijen thuis laten plaatsvinden. En ga een eerste keer ook niet gelijk uit eten, maar houd het bij een koffie-afspraak.

Toen ik bij deze tip mijn wenkbrauwen optrok, slaakten ze een diepe zucht. Iris, koffie heb je eerder weggewerkt dan een 3 gangen diner. Dus heb je bij de eerste minuut al door dat het niks gaat worden, dan kun je binnen 15 minuten weer buiten staan! Wat een feeksen die vriendinnen van mij… Maar het heeft me wel aan het denken gezet.

Ik moest er inderdaad maar niet te zwaar aan tillen. Een koffiedate op klaarlichte dag in een overvol café, dat kan toch niet faliekant misgaan?! En zo kwam het dat ik enkele dagen geleden met enigszins bibberende benen het tentje binnenstapte waar we hadden afgesproken. Ik zag de persoon in kwestie al vrij snel zitten… Het feit dat ik hem herkende van de foto was al een pluspunt. En het feit dat hij er ook een beetje gespannen uitzag, vond ik een geruststelling.

Ik kan nu gelukkig zeggen dat mijn terugkomst in de wereld van daten niet helemaal tegengevallen is… Of deze eerste date gaat uitlopen op een tweede, daarvan ben ik nog niet helemaal overtuigd. Maar het was zeker niet een afschuwelijke ervaring. Het was eigenlijk zelfs wel leuk!

TAGS :

REACTIES

Jolanda - 10 okt 2012

Succes met het vervolg, op welke wijze dan ook. Ik ga het lezen! grtz Jolanda

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + zeven =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.