Menu

Dagboek van Iris, Het gaat goed…. ècht goed!

blijf geloven in jezelf na de scheiding

blijf geloven in jezelf na de scheiding

Sinds lange tijd kan ik zeggen dat het weer goed met mij gaat… Het geluk lacht me weer toe! Ik heb er knetterhard voor moeten knokken, maar het is me gelukt. En wat ben ik daar ontzettend trots op!

Ik ben dankbaar voor het feit dat mijn ex-wederhelft en ik op goede voet leven en op een normale manier met elkaar kunnen communiceren. Ik ben dankbaar dat ik de nieuwe liefde van mijn ex-wederhelft ondertussen echt een lief mens vind. Ook al dacht ik daar in het begin heel anders over! Ik ben dankbaar voor het feit dat mijn kinderen zo sterk zijn en zich bijzonder goed door het proces heen worstelen. En last but not least, ben ik dankbaar voor de lieve man die onlangs mijn leven in kwam wandelen en niet meer van plan is weg te gaan…

Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf een cadeautje heb gegeven… Ik vond dat ik dat wel verdiend had! Een cadeautje in de vorm van een workshop. Een workshop om me te helpen het laatste restje wrok te laten verdwijnen. En dat is gelukt! 3 Dagen heb ik de workshop ‘Be The Change’ van Challenge Day Nederland mogen volgen. Beter bekend van het programma ‘Over de streep’. Een prachtig concept, opgezet door prachtige mensen.

Tijdens deze dagen leer je beter naar jezelf te luisteren en eerlijker naar jezelf te kijken. Mijn onzekerheid en twijfels heb ik open en bloot in de groep mogen gooien en wat kreeg ik er voor terug…? Een grote berg liefde! Wat een inspirerende en mooie momenten heb ik ervaren. En wat een inspirerende en mooie mensen heb ik leren kennen!

Maar wat is het confronterend en eng om je hart weer volledig te mogen, misschien zelfs wel een beetje te ‘moeten’ openen. Door alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, had ik stiekem toch een slotje aan mijn hart gehangen. Zo’n klein hangslotje wat er ondertussen voor zorgde dat er steentje voor steentje een enorme beschermmuur ontstond. En eigenlijk is dat helemaal niet wat ik wil. Ik ben altijd een open persoonlijkheid geweest en ik wil zeker niet dat verdriet en verbittering ervoor zorgen dat ik meer en meer gesloten word.

Maar ik kan zeggen dat de afgelopen dagen me hebben laten inzien dat er heel veel is om dankbaar voor te zijn. Alles vergeten, dat zal denk ik niet zo snel gebeuren…. Maar vergeven, dat kan ik nu wel. En dat voelt lekker!!! Op naar een nieuw tijdperk. Op naar een nieuw leven. Be The Change….

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen − = 0
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.