Menu

Dagboek van Iris, Het gaat goed…. ècht goed!

blijf geloven in jezelf na de scheiding

blijf geloven in jezelf na de scheiding

Sinds lange tijd kan ik zeggen dat het weer goed met mij gaat… Het geluk lacht me weer toe! Ik heb er knetterhard voor moeten knokken, maar het is me gelukt. En wat ben ik daar ontzettend trots op!

Ik ben dankbaar voor het feit dat mijn ex-wederhelft en ik op goede voet leven en op een normale manier met elkaar kunnen communiceren. Ik ben dankbaar dat ik de nieuwe liefde van mijn ex-wederhelft ondertussen echt een lief mens vind. Ook al dacht ik daar in het begin heel anders over! Ik ben dankbaar voor het feit dat mijn kinderen zo sterk zijn en zich bijzonder goed door het proces heen worstelen. En last but not least, ben ik dankbaar voor de lieve man die onlangs mijn leven in kwam wandelen en niet meer van plan is weg te gaan…

Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf een cadeautje heb gegeven… Ik vond dat ik dat wel verdiend had! Een cadeautje in de vorm van een workshop. Een workshop om me te helpen het laatste restje wrok te laten verdwijnen. En dat is gelukt! 3 Dagen heb ik de workshop ‘Be The Change’ van Challenge Day Nederland mogen volgen. Beter bekend van het programma ‘Over de streep’. Een prachtig concept, opgezet door prachtige mensen.

Tijdens deze dagen leer je beter naar jezelf te luisteren en eerlijker naar jezelf te kijken. Mijn onzekerheid en twijfels heb ik open en bloot in de groep mogen gooien en wat kreeg ik er voor terug…? Een grote berg liefde! Wat een inspirerende en mooie momenten heb ik ervaren. En wat een inspirerende en mooie mensen heb ik leren kennen!

Maar wat is het confronterend en eng om je hart weer volledig te mogen, misschien zelfs wel een beetje te ‘moeten’ openen. Door alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, had ik stiekem toch een slotje aan mijn hart gehangen. Zo’n klein hangslotje wat er ondertussen voor zorgde dat er steentje voor steentje een enorme beschermmuur ontstond. En eigenlijk is dat helemaal niet wat ik wil. Ik ben altijd een open persoonlijkheid geweest en ik wil zeker niet dat verdriet en verbittering ervoor zorgen dat ik meer en meer gesloten word.

Maar ik kan zeggen dat de afgelopen dagen me hebben laten inzien dat er heel veel is om dankbaar voor te zijn. Alles vergeten, dat zal denk ik niet zo snel gebeuren…. Maar vergeven, dat kan ik nu wel. En dat voelt lekker!!! Op naar een nieuw tijdperk. Op naar een nieuw leven. Be The Change….

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + acht =

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.