Menu

Dagboek van Iris, Zomervakantie!

1 reactie
hart strand dagboek gescheiden moeder

hart strand dagboek gescheiden moeder

Het schooljaar zit erop… Wat was het in alle opzichten een heftig jaar! Allereerst de scheiding natuurlijk… Het gevolg daarvan een zielig hoopje mens genaamd Jip en als klap op de vuurpijl het afscheid van de basisschool voor Tess.

Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost. Werkelijk alle rampscenario’s heb ik doorstaan. En nu, achteraf uiteraard, kan ik zeggen; het was zeker ergens goed voor! De scheiding was een feit. Het ging gewoon niet langer meer. Een verdrietige beslissing, die veel impact op alle partijen heeft gehad. Nooit, maar dan ook echt nooit had ik vooraf kunnen bedenken wat het zou doen met de kinderen.

Ouders die apart leven, maar daardoor geen ruzie meer hebben lijkt zoveel beter. Maar Jip was het daar duidelijk niet mee eens. Hij heeft het er heel moeilijk mee gehad. Nog steeds eigenlijk. Daarom was het niet zo raar dat zijn rapporten dit jaar beduidend lager waren dan voorgaande jaren. ‘Jip is zeer in zichzelf gekeerd en kan zich moeilijk concentreren’ stond er op een eerder rapport. Slik…. dat hakte er wel even in!

Hij is door een zwaar dal gegaan dit schooljaar. En daarom ben ik des te trotser op mijn kleine mannetje dat hij met een prachtig rapport is overgegaan. En nog belangrijker, weer wat lekkerder in zijn vel zit! De juf had een pakkende tekst op zijn rapport geschreven. Van een klein rupsje uiteindelijk uitgegroeid tot een prachtige vlinder. Pfff, geef de zakdoeken maar weer door…

En dan het afscheid van Tess. Wat was groep 8 een bijzonder jaar! De klas werd met de week hechter, de kinderen met de week groter en zelfstandiger. Tess is volledig klaar voor haar ‘nieuwe stap’. Ik begin er ondertussen ook een klein beetje aan te wennen…

Deze week nog op pad voor kaftpapier, schriften, agenda, rekenmachine, passer en uiteraard een enorm vette tas! En als we dat allemaal gevonden hebben, dan begint onze welverdiende vakantie! Even een aantal weken helemaal niks… Geen stress, geen volle agenda, geen werk, geen huiswerk… echt h-e-l-e-m-a-a-l niks! Wat kijken we er alle drie naar uit. Wat hebben we het alle drie verdiend.

De komende weken is het even stil rondom Iris. Volledige radiostilte, want Iris ligt met haar luie achterwerk op het strand van de zon te genieten. Heerlijk! Ik wens jullie dan ook allemaal een enorm fijne zomer toe… Tot over een paar weken!

 

REACTIES

Jolanda - 3 jul 2012

Geniet ervan Iris! Jolanda

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 1 = drie
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.