Menu

De 2de date, kinderen geen bezwaar, blog van Marc

1 reactie
kinderen geen bezwaar

In mijn vorige blog schreef ik over een leuke eerste date. Een vervolgafspraak was snel gemaakt, maar daarmee leek het te eindigen.

Was het einde verhaal? 

Nee, gelukkig niet. 

Ik stelde voor toch nog eens af te spreken. Ik had op dat moment geen tijd meer voor dit moeilijke, maar nuttige gesprek. De kinderen zouden drie kwartier later bij mij op de stoep staan, en ik moest nog zeker een half uur naar huis fietsen. Ze stemde in. We besloten dat ze bij de volgende afspraak al haar twijfel op tafel zou gooien en dat we daar serieus over zouden praten.

Zover kwam het niet eens

Op haar profiel schreef ze al “ik ben een twijfelaar”  of woorden van die strekking. Ze kwam bij mij eten op een woensdagavond, wat later onze vaste afspreekavond zou worden. Ik had me flink uitgesloofd om een lekkere maaltijd voor te schotelen. De avond verliep prima, ze begon nu serieus te flirten en telkens als ik het gesprek richting “kinderen” manoeuvreerde, manoeuvreerde zij er weer vandaan. Aan het eind van de avond zoenden we. Ik vroeg haar nog: en hoe zit het nu met de kinderen? “ach, dat komt vast goed”. 

We spoelen een paar maanden vooruit 

Een stralende zaterdag in juni. Echt weer om met de kinderen op een strand te zitten, en dat was ook precies wat ik ging doen. Maar wat de kinderen niet wisten, was dat er bezoek zou zijn. Mijn vriendin zou voor het eerst de kinderen ontmoeten. Niet voorgesteld als “papa’s nieuwe vriendin” ofzo, maar gewoon als “hé, ben jij er ook”. Wat ik aan niemand liet merken, was dat ik enorm gespannen was. Zou het wel goed gaan? Zou ze niet gillend wegrennen? 

Ik keek, op het afgesproken tijdstip, steeds richting fietsenstalling. En daar kwam ze aanlopen. Niet veel later nam ze de schep ter hand om mee te bouwen aan het zandkasteel. Twee uur later nam ze afscheid – met een goed gevoel. Tijd voor elkaar was er niet bij, maar de tijd was enorm waardevol ingevuld! 

Eenmaal thuis vroeg mijn oudste dochter “komt die vrouw snel nog een keer langs?”. Haar naam was ze vergeten, maar dat maakt niet uit.

Ik ben Marc, 39 jaar en gescheiden vader van twee prachtige meiden van (bijna) 3 en 5 jaar oud. Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden. Met mijn blogs hoop ik andere ouders van inspiratie te voorzien over het (weer) inrichten van het leven. Rode draad zijn mijn belevenissen in het bos dat daten heet, maar ook andere onderwerpen zullen voorbij komen. 

Lees ook de andere blogs van Marc

REACTIES

Eline - 11 aug 2020

Wat heerlijk voor je, Marc. En mooi zoals je het doet met je kinderen. Chapeau. Ik hoop dat dit nog lang voor jullie mag duren.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 × zeven =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.