Menu

Marc is aan het daten; Kinderen geen bezwaar

1 reactie
alleenstaande ouder daten

Alleenstaande ouders die zich op de datingmarkt begeven kennen het probleem ongetwijfeld. Op een datingsite klik je bij kinderen: “ja” aan, soms gevolgd door uitleg over de specifieke woonsituatie. Op de datingsite die ik gebruikte, kon ik bijvoorbeeld aangeven dat de kinderen “deels thuiswonend” zijn. Wel zo helder.

Een alleenstaande ouder daten?

En dan begint DE zoektocht naar een potentiële partner. En daarmee het trammelant. Wat wordt het zoekprofiel? Iemand die ook alleenstaande ouder is – dat heeft zowel een enorm voordeel als een enorm nadeel.

Het voordeel ligt voor de hand: iemand heeft hetzelfde meegemaakt. De uitzonderingen daargelaten, ik heb ook wel eens een weduwe gedatet en een bewust ongehuwde moeder.

Tegelijkertijd ligt ook het nadeel voor de hand: het opbouwen van een relatie wordt wel erg gecompliceerd, zeker als de schema’s niet hetzelfde zijn.

Op de langere termijn liggen er nog twee problemen op de loer: wat ga je doen als de kinderen het niet met elkaar kunnen vinden? Kun je wel met elkaar gaan samenwonen, hoe ver kom je dan van de scholen te wonen? Kortom: ingewikkeld.

Of iemand zonder kinderen?

Maar misschien nog lastiger is het om met iemand te daten die geen kinderen heeft. Ik stuitte vaak op onbegrip: hoe kan dat dan, nog zulke jonge kinderen en al gescheiden?

Zie maar eens de enorm complexe situatie uit te leggen waarbij twee partners besluiten het bijltje erbij neer te gooien, aan iemand die zelf nooit zoiets heeft meegemaakt.

Zo verging het mij ook bij de allerlaatste vrouw met wie ik op date was. Ze vond het maar ingewikkeld, en dan niet één, maar twee kinderen thuis. Poeh. Zou ze wel onderdeel uit kunnen maken van zo’n gezin?

Wat zo succesvol begon, leek op een druilerige januarimiddag te eindigen in een cafeetje waar we waren neergestreken na een leuke middag op de ijsbaan. De eerste date verliep succesvol, de vonken sprongen er niet vanaf, maar eindelijk een keer iemand die dat ook niet verwachtte bij het drinken van een kop koffie als eerste ontmoeting tussen twee vreemden. De tweede afspraak was snel gemaakt… en daarmee leek het te eindigen.

Wordt vervolgd.

Ik ben Marc, 39 jaar en gescheiden vader van twee prachtige meiden van (bijna) 3 en 5 jaar oud. Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden. Met mijn blogs hoop ik andere ouders van inspiratie te voorzien over het (weer) inrichten van het leven. Rode draad zijn mijn belevenissen in het bos dat daten heet, maar ook andere onderwerpen zullen voorbij komen. 

Lees ook de andere blogs van Marc

REACTIES

Kelly - 15 jul 2020

Hoi Marc, Zullen wij samen op date? ;)

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf − 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.