Menu

Een groot kado aan je jarige kind: samen de verjaardagen vieren na de scheiding

Samen de verjaardagen vieren na de scheiding

Happy birthday

5 jaar geleden. Een dag om nooit te vergeten. Om 00.30 uur – de dag was dus echt pas net begonnen – ging mijn telefoon. Uit een diepe slaap ging ik direct “aan”: mijn vrouw belde op. Ze was al bijna twee weken in het ziekenhuis opgenomen met zwangerschapsvergiftiging. “Je moet meteen komen, ze kunnen niet langer wachten”. Uitvoerig voorbereid op dit moment – maar toch onverwacht. 

Een jaar geleden

Een jaar geleden. Weer op de fiets onderweg. Nu niet naar het ziekenhuis, maar naar het huis waar ik zoveel jaar met plezier had gewoond. En inmiddels niet meer woonde. De vierde verjaardag – een mijlpaal. Einde van de peutertijd. En een mijlpaal: de eerste verjaardag die we vierden als gescheiden ouders. Zou het goed gaan? We hadden ons voorgenomen verjaardagen samen te blijven vieren.

Derde verjaardag

Gisteren. De derde verjaardag die we als gescheiden ouders samen vierden. Inmiddels als volleerd team. Ik had de taart besteld, boodschappen gedaan, uitnodiging gemaakt, de taak van mijn ex om die laatste te verspreiden binnen haar familie en vrienden. We ontvingen samen de gasten, deelden drankjes uit en natuurlijk kwam het moment suprême daar: de taart. Gezamenlijk tilden we de prinssentaart naar onze dochter. Ze blies de kaarsjes uit en we deelden de eerste stukjes taart uit. Alle opa’s en oma’s waren getuige van het jaarlijkse mooie moment. En op zo’n moment ben ik vooral dankbaar. Dankbaar dat het ons is gelukt deze momenten samen te kunnen doorbrengen. Dankbaar dat we allebei onze persoonlijke ego’s aan de kant hebben gezet voor het belang van de kinderen – en dat is niet altijd makkelijk geweest. 

Over een paar dagen staat het kinderfeestje op het programma. Dit jaar is het de beurt aan mijn ex om het te regelen. Zo wisselen we de feestjes af.

Ik ben Marc, 39 jaar en gescheiden vader van twee prachtige meiden van (bijna) 3 en 5 jaar oud. Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden. Met mijn blogs hoop ik andere ouders van inspiratie te voorzien over het (weer) inrichten van het leven. Rode draad zijn mijn belevenissen in het bos dat daten heet, maar ook andere onderwerpen zullen voorbij komen. 

Lees ook de andere blogs van Marc.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 × zeven =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.