Menu

Eenoudervakantie op de camping, blog van Marc

2 reacties
eenoudervakantie op de camping

Op vakantie, alleen, met twee jonge kinderen? Hoe dan? Ik wist het niet. Niemand om me heen had raad. In een georganiseerde reis had ik geen trek. Tot mijn oog viel op: camping met eenouderveld. Dat is ‘m! Maar helaas, het eenouderveld was al vol. Het “gewone” tweeouderveld was ook erg geschikt, volgens de campingeigenaar, op deze camping helpt iedereen elkaar.

Onzeker

Dat was alweer 1,5 jaar geleden. Vorig jaar zomer kwam ik dan toch wat onzeker aan op de camping. Een kindercamping, zonder animatieteams, maar met voldoende speelkameraadjes. Een camping met verschillende velden, ingedeeld op leeftijd van de kinderen. In één woord: ideaal! 

Na een succesvol debuut boekte ik afgelopen winter weer een plek op de camping. De eenoudervelden waren inmiddels opgeheven, om redenen die mij pas maanden later ter orde kwamen: het was veel te gezellig op die eenoudervelden. Gezelligheid was natuurlijk niet zo erg, maar wel als die gezelligheid tot in de kleine uurtjes voortduurt.

Zeker over wat ik kon verwachten kwam ik aan op de camping. Tussen de andere kleuters voelden mijn kinderen zich gelijk op hun plek: ze werden meegetrokken naar de zandbak en ik kon rustig mijn tent opzetten.

Vakantie!

De rest van de vakantie verliep volgens een opvallend vast stramien:  ontbijten en er rekening mee houden dat er wel een hongerig rondzwervend kind een hapje mee komt eten. Discussie over de leuke door mij geplande uitjes (“wij willen op de camping blijven om met onze  vriendinnen te spelen!”). Boodschappen doen (winkelmedewerker verrukt bij het zien van de kinderen: “ahhh daar zijn ze weer!”). Bedenken waar de fiets vandaan komt waarop de jongste terugkeert na te voet te zijn vertrokken. De voorraad marshmallows checken en marshmallows roosteren bij het kampvuur. Kind 1 naar bed, uitleggen waarom ze niet precies op dat moment met tien kleuters tegelijkertijd in de tent kunnen spelen. Bij het kampvuur zitten met andere ouders, een collectieve bedtijd afspreken. Kind 2 naar bed brengen. Het gezellig maken met andere ouders deel 2 en later naar bed gaan dan je eigenlijk vooraf had bedacht.

En is dan echt alles zo makkelijk? Niet helemaal. Om alleen te douchen moest ik even een drempel over om de buren te vragen een oogje in het zeil te houden. Wat ze natuurlijk heel graag deden.

Wat ik volgend jaar ga doen met de vakantie staat al vast!

Ik ben Marc, 39 jaar en gescheiden vader van twee prachtige meiden van (bijna) 3 en 5 jaar oud. Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden. Met mijn blogs hoop ik andere ouders van inspiratie te voorzien over het (weer) inrichten van het leven. Rode draad zijn mijn belevenissen in het bos dat daten heet, maar ook andere onderwerpen zullen voorbij komen. 

Lees ook de andere blogs van Marc

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 21 okt 2020

Wat een heerlijk blog, Marc. Geweldig zoals je geniet van je kinderen.

Lies - 22 okt 2020

Mooie stappen Marc. Ik hoop volgend jaar ook zoiets te doen. Staat er op zo’n camping/veld ook ouders met pubers?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× zeven = 42
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.