Menu

Denise blogt: we doen het goed als gescheiden ouders

gescheiden ouders

Jippie!! De verwarming mag weer omhoog en de kaarsjes weer aan.

Ik vind het heerlijk om thuis onder een warm dekentje te kruipen met dit weer. En ik geniet van het alleen zijn. Nog niet zo lang geleden vond ik het maar niks… Alleen op de bank en niemand om mee te praten.

Toen was het eenzame gevoel overheersend. Maar wat is er een hoop veranderd.

Nieuwe jaar voor de deur

En met het nieuwe jaar weer voor de deur, bedenk ik me even hoe gelukkig ik ben. Of nee, hoe gelukkig “we” zijn. Met best mooie dingen op het lijstje van kleine geluksmomenten….

De kou en de nattigheid van buiten doen mijn lijf geen goed. Wakker worden met veel pijn en de opstart problemen die bij mijn reuma horen, zijn echt niet fijn. Maar ik probeer het opzij te schuiven en te genieten van de warme sfeer in huis!

En om de kerst met mijn twee grootste liefdes te hebben gevierd. De super puber die vorige maand alweer 15 werd, en het lieve poppetje van alweer 10. Wat maken die mijn leven rijk. Wat zijn wij gelukkig!

En voor hen heb ik alles over, zet ik alles opzij, dat is vorige week maar weer duidelijk geworden.

Als gescheiden ouders naar de voorstelling van je dochter

Mijn lieve poppetje had haar allereerste optreden in een echt theater. En we waren er allemaal bij!! Allemaal konden we genieten zonder nare gevoelens van kwaadheid of verdriet. Mijn ex-lief met zijn “grote liefde”, ik met mijn liefie en uiteraard grote broer de super puber!

Als iemand mij drie jaar geleden vertelde dat dit soort momenten zouden komen, dan wees ik ze keihard af! Ik was toen absoluut niet van plan om waar dan ook met mijn ex en zijn “grote liefde” samen te gaan zijn. Het deed teveel pijn en maakte me steeds opnieuw boos. Maar de lach op de gezichten van mijn grootste liefdes, hun onbezorgdheid en het zichtbaar genieten wat ze doen, laat al die oude gevoelens zomaar verdwijnen.

Het geluk van mijn twee prachtige kinderen staat voorop!

Het is genoeg geweest met die “arme” kinderen die de dupe zijn. Hun papa maakte een keuze, maar zij hadden geen keus! En ze zouden nooit voor de keuze moeten staan!

Dus daar waren we, een mama en een papa, met ieder hun nieuwe leven… Maar samen bij hun kinderen op belangrijke momenten van hun leven!! En ik wil iedereen vertellen dat het me goed doet! Hoe ongelofelijk soms ook nog voor mezelf. Twee prachtige kinderen die naast allebei hun ouders staan, en niet er tussenin.

Twee trotse ouders die zoveel van die mooie kinderen houden!!! Beide met een nieuw leven, maar verbonden door de wondertjes die destijds uit liefde zijn geboren.

Het gevoel van trots dat over me heen viel was onbeschrijfelijk.

We doen dat goed

Wij doen dat “even” goed en hoe het hoort. En als je kleine meisje dan vertelt hoe blij ze ervan word dat iedereen erbij kan zijn, dan gloeit mijn hart zo ontzettend! Dat mooie dametje die onbezorgd eerst papa en zijn vriendin een knuffel geeft, zonder zorg of mama daar verdriet van heeft. En die super puber die even gezellig met zijn moeder komt kletsen, terwijl hij met z’n vader binnenkwam.

Dit was een mooie afsluiter van een bewogen jaar!! En ook al weet ik dat het vast nog weleens veel minder prettig zal gaan… Of een discussie met ex lief die heus nog wel eens gevoerd zal worden….

Ik kan hier weer even op vooruit!Een blik naar de toekomst waar ik, maar vooral mijn twee grootste liefdes, straks mooie herinneringen dragen aan hun ouders!

Ik gun dit elke kind van gescheiden ouders

Ik hoop voor elk kind van gescheiden ouders, dat zij vooral mooie herinneringen mogen maken!

Dat alle gescheiden ouders, ondanks pijn woede en verdriet,  vooral denken aan hun wondertjes! Of nee, grote wonderen, die ontstonden uit liefde!

Zij zijn de toekomst en zij verdienen liefde van beide ouders!

Zij zijn de “motor” die mij elke dag weer draaiend houd.

Denise is een 40 jarige moeder van een zoon (15) (die tot haar grote verdriet bij zijn vader woont) en dochter (10) die na een relatie van 21 jaar is gescheiden nadat haar man een nieuw leven wilde beginnen met haar toenmalige vriendin. Inmiddels is er in haar leven ook een nieuwe liefde, waar ze niet mee samen woont.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.