Menu

Vakantie zonder ex… of toch niet? Blog van Denise

1 reactie
vakantie zonder ex

Nu ik weer in het ritme van werken en school ben, denk ik terug aan afgelopen vakantie. Drie weken met mijn twee kinderen (zonder ex) in ons eigen chalet op de camping. We keken er allemaal super naar uit!

Ik zelf omdat het voor even beter was als mijn nieuwe liefde en ik even een “time out” zouden hebben. Ik kon tot rust komen op m’n eigen vertrouwde plekje en hij alle aandacht aan zijn zoon geven. Zijn bink van 11, die het na ruim 3 jaar, toch nog steeds moeilijk vind om papa te “delen”.

En na de 3 weken met de kinderen, kon ik nog een weekje alleen genieten van de rust voordat ik weer moest werken.

Mijn eigen grote schatten, hadden er ook zin in omdat ze 6 hele weken op hun vertrouwde camping konden blijven… Hoewel? Mijn super puber zat er niet echt op te wachten, want wat moest hij zo lang op dezelfde plek doen? Maar ja hij nam genoegen met het plan.

Het plan van ex-lief

Meneer ex-lief en zijn grote liefde hadden namelijk lang geleden al besloten dat ze op “mijn” vertrouwde camping hun zomer vakantie wilden doorbrengen! De plek waarvan hij 5 jaar geleden riep dat hij er nooit meer wilde komen. Hij wilde ons chalet verkopen bij de scheiding. Ik heb geknokt om het te behouden zodat de kinderen dat niet ook kwijt raakten.

Sinds de scheiding is het mijn plekje, waar de kinderen en ik nog steeds gelukkig zijn! Maar nu had meneer een onderkomen gehuurd op ONZE camping! Hij ging 3 weken met grote liefde en onze kinderen daar vertoeven.

Heel fijn! Nou ja, voor hem dan. Hij hoefde niet heen en weet te rijden van vakantie adres. De kinderen konden zo van mij naar hem lopen met hun spullen. Hij hoefde niet te bedenken wat hij kon doen met de kinderen, ze weten daar tenslotte zelf de weg en hebben er veel vrienden.

Ik ben er ook nog!

Alleen tja, ik ben er ook nog!

Welke ex wil er nou gezellig bij z’n super irritante ex vrouw op dezelfde camping gaan zitten? Ik snap er tot vandaag nog steeds niks van!!

Ik wilde rust! Een weekje lekker niks verplicht en genieten van het terrasje en zwembad op de camping. Maar waar ik ook ging…. Een ijsje kopen, iets drinken op het terras, wandelen met de hond, noem het maar op…. Ja overal en elke dag weer, kwam ik ex-lief of zijn grote liefde tegen!!! Elke dag weer die kwaadheid voelen. De vragen waarom hij dit nou persé wilde? En het onbegrip dat het hem dan blijkbaar niets deed om in zijn vakantie steeds mij tegen te komen.

Op een dag was mijn dochter even bij mama langs geweest. Gewoon een half uurtje met haar vriendinnen even kletsen met mij. Toen ze terug kwam bij haar papa, is hij heel boos geworden! Want ze was nu met hen op vakantie en ze mocht niet elke keer naar mama gaan??

Had hij dan iets anders verwacht? Haar mama, haar vertrouwde chalet met haar eigen spullen. Alles om de hoek, van waar ze nu 3 weken met papa zat.

Hij wilde dit toch? Hij boekte zonder mijn mening of gevoel te vragen een 3 weekse vakantie op “mijn” camping! Waar haalde hij het lef vandaan om zo tegen ons meisje te keer te gaan??

Super irritant!

Ik heb me een week lang ingehouden! Tegen mijn beide kinderen gezegd dat ze altijd even mochten komen. En wanneer papa dat niet wil, dan kan hij beter volgend jaar een ander vakantie adres zoeken.

Inmiddels is de rust een beetje terug. Het lijkt vergeten. Tot ik vorige week van mijn superpuber echt geweldig nieuws kreeg! Papa en z’n grote liefde hebben voor volgend jaar weer een vakantie geboekt! Ja… Op “mijn” camping!! En ja, aan het einde van het pad waar mijn chalet staat!

Het is toch super? Super irritant, super egoïstisch en super frustrerend!!

Ex-lief is alleen wel vergeten dat ik nog helemaal niet weet wanneer en of ik verlof krijg van mijn werkgever. Klein detail natuurlijk. Maar het zou zomaar kunnen dat ik precies in dezelfde periode verlof krijg… En dan? Tja dan moet ex-lief maar annuleren ofzo?

Nu al zorgen over vakantie volgend jaar. Wanneer kan de beste man uit mijn comfort zone blijven??

Denise is een 39 jarige moeder van een zoon (13) (die tot haar grote verdriet bij zijn vader woont) en dochter (9) die na een relatie van 21 jaar is gescheiden nadat haar man een nieuw leven wilde beginnen met haar toenmalige vriendin. Inmiddels is er in haar leven ook een nieuwe liefde, waar ze niet mee samen woont.

Lees ook de andere blogs van Denise.

REACTIES

Kim - 1 nov 2018

Hi Denise, Wat een vreselijke frustrerende situatie. En eerlijk gezegd ook heel vreemd dat ze dit niet met jou hebben besproken. Je wilt juist afstand van elkaar en dus juist níet elkaar tegenkomen op je vakantiebestemming. Ik snap het ook van zijn nieuwe liefde niet. Natuurlijk, voor haar is het makkelijk dat de kids hun eigen gang gaan, want dan hebben zij zelf ook samen wat meer vakantie, maar om nou in je relaxstand de ex van je vriend tegen te komen, het lijkt mij toch niet ideaal. Maar blijkbaar valt er in jullie situatie niet te overleggen. Wat ik in jouw situatie zelf zou doen is je eigen plan trekken en voor jezelf kiezen. Stél je vakantie valt in diezelfde drie weken en dat valt niet te voorkomen, ga erop uit. Ga naar een andere plek en maak het jezelf daar naar je zin. En zie dit niet als aanpassen aan je ex, maar zie het als eigen keuzes maken en de vrijheid pakken. Zoals ik het nu uit je blog haal valt er met je ex toch niet te praten over deze impasse en ga je daar dus geen winst behalen. Wél kan je het zien als een nieuwe uitdaging voor jezelf, zoek een nieuwe plek op, ga samen met je kids alvast eens op zoek en maak er 'jullie eigen' droomvakantie van. In ieder geval voor komend jaar. En bekijk volgend jaar hoe het er dan voorstaat. Het is niet eerlijk, maar probeer de eer aan jezelf te houden en laat je zeker niet uit het veld slaan! Maak er iets positiefs van naar je kinderen toe, samen het avontuur opzoeken.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + = 10
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.