Menu

Communiceren met ex blijft moeilijk, blog van Denise

1 reactie
communiceren met ex

Al ruim 6 jaar gescheiden maar communiceren met ex blijft moeilijk. Communicatie blijft een terugkerend probleem bij ons. Communiceren over zaken die de één heel belangrijk vindt en de ander niet.

Wanneer het onze kinderen betreft, ben ik altijd mijn “plicht” nagekomen om alles ook netjes aan hun vader door te geven. Andersom blijf ik er tegenaan lopen dat vader zich er niet zo druk om maakt en daardoor vindt dat ik het niet persé hoef te weten.

Wanneer ik bij hem aangeef dat ik over de kinderen wel graag door hem geïnformeerd blijf, dan krijg ik een kort reactie zoals; oké komt goed.

Beide kinderen vertellen zelf gelukkig regelmatig aan mij als er iets bijzonders is. Alleen ben ik van mening dat wij de volwassenen zijn en dit niet via kinderen horen te regelen.

Op het moment dat mijn super puber lichamelijk klachten heeft gemeld bij vader, dan hoor ik dit graag van mijn ex…. Dit keer vertelde mijn andere kind dat ze iets had opgevangen over haar broer die naar de dokter wil.

Steeds opnieuw laat ik middels een berichtje weten dat ik het fijn vind als ex mij op de hoogte brengt. Maar het blijft een terugkerend issue. Daardoor voel ik me letterlijk de zeurende ex! Die vrouw die altijd commentaar heeft en maar blijft hangen in het verleden. ( zo benoemd ex het naar super puber)

Ben ik dan werkelijk een plat gezegde azijnzeikerd? Of TE betrokken moeder? Of is het simpelweg mijn recht om over mijn kinderen op de hoogte te zijn?

Ik wil niet dat de kinderen hier tussen staan, dus verwijt ik het hen nooit als ik dingen niet weet. Ik breng mijn ex via een sms bericht op de hoogte van mijn teleurstelling… keer op keer opnieuw.

Misschien moet ik daarmee stoppen? Of zal ik ook “vergeten” dat ik hem op de hoogte moet brengen? Gaat dit ooit nog lukken?

Dit alles neemt niet weg, dat ik zelf ook liever totaal geen contact met mijn ex zou willen. Ik zie en hoor hem liever nooit meer!! Maar wanneer het nodig is en belangrijk voor mijn kinderen, dan ben ik een top actrice en doe alsof ik hem nog steeds aardig vind.

Omdat ik weet hoe rot het voelt, let ik ook misschien te erg op de communicatie van mijn vriend en zijn ex. Ik wijs hem er regelmatig op dat het handig is om de moeder van zijn zoon even te informeren. Of om bijvoorbeeld ruim op tijd overleg te hebben over vakantie verdeling. Mijn vriend vindt mij soms een bemoeial en dat zorgt voor discussie.

Ik bedoel het goed, juist omdat ik begrijp dat een moeder graag wil weten als er iets is. En ik ben van mening dat kinderen baat hebben bij ouders die op een fijne manier communiceren.

Ben ik de enige hierin?

 

Denise is een 40 jarige moeder van een zoon (15) (die tot haar grote verdriet bij zijn vader woont) en dochter (10) die na een relatie van 21 jaar is gescheiden nadat haar man een nieuw leven wilde beginnen met haar toenmalige vriendin. Inmiddels is er in haar leven ook een nieuwe liefde, waar ze niet mee samen woont.

 

Vindt je deze blog waardevol? Doe ons een plezier en deel hem op social media.

REACTIES

Papa - 6 apr 2019

Denise, je bent zeker niet de enige . Ook ik herken je verhaal , communicatie over de kinderen wordt door de ene ouder vaak veel serieuzer genomen dan door de andere ouder. Verdriet, pijn , machteloosheid .....allemaal emoties die jaar op jaar blijven terugkomen bij beide ex partners. Gedeelde smart is halve smart , zeggen ze.... maar ik begrijp in ieder geval goed hoe je je voelt ... wil zelf niet teveel meer in detail gaan maar hoor bijna alles via mijn kinderen , en mijn ex informeert me nog maar zeer sporadisch , zelfs over zeer belangrijke zaken zoals dokters bezoek kids etc .

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 × = dertig vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.