Menu

Heerlijk 3 weken met de kinderen op zomervakantie! Blogt Denise

zomervakantie

De zomervakantie nadert. Scholen delen rapporten uit en in spanning wacht iedereen af of hij “over” gaat naar een nieuw schooljaar….

De briefjes liggen overal door het huis, want we mogen bepaalde dingen niet vergeten in te pakken. Tussendoor werk ik ook gewoon nog eventjes een flinke dosis overuren en gaan afspraken bij fysio enz. lekker door. Mijn hoofd loopt over. Ik wil eigenlijk alleen maar slapen!!! Ik denk voor 5 mensen, want dat is wat moeders doen. Heerlijk die vakantie voorbereidingen! Ze houden me al weken bezig!

Mijn kleine meisje gaat over naar groep 7!! Zo klein is ze eigenlijk niet meer. Wat ben ik trots op haar! Ondanks veel ziek zijn afgelopen schooljaar, heeft ze het gered!! En nog trotser werd ik toen ze plotseling besloot om een zang optreden te doen tijdens een “show avond” van de popschool waar ze zangles heeft! Daar stond ze bibberend van de zenuwen met een net weg gepinkte traan… Die stem!! Zo zuiver! Wat een prachtige herinnering is dit weer op ons lijstje!

Een week voordat we vertrekken krijg ik een appje van mijn andere grote liefde, super puber! Hij blijft zitten in 2 MAVO… Ik slik even bij de gedachte aan mijn eigen middelbare schooltijd. Wetende dat mijn ouders toen boos waren omdat ik er niks aan had gedaan.

Maar wil ik nu ook boos zijn op mijn mooie mannetje? Hij heeft een letterlijke klote periode achter de rug. Een papa die vindt dat hij het allemaal zelf moet kunnen, en een lichte “stoornis”, waardoor niet alles vanzelf gaat qua plannen. Nee ik word niet boos!! Ik vertel hem dat ik ondanks alles trotse mama ben! Dat hij het best kan allemaal en dat we eerst maar eens lekker gaan genieten van onze vakantie.

En heel zachtjes in mijn hoofd klinkt een stemmetje: Liefste bink, kom maar lekker terug bij mama en je zusje!! Ik zal er voor je zijn en samen gaan we er een geweldig nieuw schooljaar van maken. Hardop durf ik het niet te zeggen. Ik wil mijn emoties en gemis nog steeds niet laten zien omdat ik bang ben zijn keuze in de weg te staan.

Nog heel even…. Dan zijn we drie hele weken met z’n allen bij elkaar!! Drie weken genieten, zelfs van bijdehante puber opmerkingen en broer/zus ruzies! Want oh god wat mis ik dat!!

En na drie weken? Dan is alles weer bij het oude. Ik weer aan het werk, kinders met hun papa mee en dan wordt het gemis weer even heel erg!!

Ik geef mezelf een schouderklopje!! Daar is weer dat stemmetje… Ga genieten van wat er wel is! Doe alles vanuit je hart! Je bent zo ver gekomen, dus bewandel hetzelfde pad.

En ik ga op zoek naar mijn fotocamera! Want één ding is zeker: herinneringen gaan we maken!!!!

Denise is een 39 jarige moeder van een zoon (13) (die tot haar grote verdriet bij zijn vader woont) en dochter (9) die na een relatie van 21 jaar is gescheiden nadat haar man een nieuw leven wilde beginnen met haar toenmalige vriendin. Inmiddels is er in haar leven ook een nieuwe liefde, waar ze niet mee samen woont.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− zeven = 1
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.