Menu

Door ouderverstoting kan Frances niet anders dan kinderen loslaten

15 reacties
ouderverstoting

In een laatste poging om contactherstel te krijgen of enige vorm van omgang ben ik een zaak gestart. Deze diende 5 maart jl.

Als tegeneis, heeft vader, mijn ex, verzocht om eenhoofdig gezag. Hij wil mij uit de ouderlijke macht ontzetten. Dit kwam binnen het weekend voor de rechtszitting van dinsdag 5 maart 2019.

Op dat moment, schrik, emoties, waarom dan?

Waarom kan hij niet als ouder zijn best doen om de omgang of enige vorm van contact te stimuleren? Heeft hij er baat bij dat dit zo in stand blijft? Gelooft hij serieus dat ik zo’n slecht persoon ben, die ver uit de weg van de kinderen moet blijven?

De advocaat van vader kwam nog even met een brief van de kinderen waarin ze smeekten om mij uit de ouderlijke macht te ontzetten, dat ze me nooit meer willen zien. Oef…die brief was hard en kwam binnen.

De zitting zelf was weer een mooi vertoon van een theaterstuk, met vader in de hoofdrol.

De vrouwelijke rechter begon meteen over “rust” en arggghh… dat is zo niet in het belang van de kinderen. Deze dame heeft geen kaas gegeten van ouderverstoting.

Onze eisen werden van tafel geveegd, geen contactherstel, geen omgang en ook geen ontzetting uit de ouderlijke macht. We moesten maar weer naar Mediation.

Terug bij af…

Ik heb de brief van de kinderen gisteren nog eens doorgelezen en besloten dat ik de handdoek in de ring gooi.

Of de brief nu gedicteerd is door vader, of echt van henzelf komt, is lastig te ontdekken tussen de vele verwijten en zinnen vol haat.

Wat ik wel merk is dat het bij mij binnenkomt. Mijn moederhart huilt en ik kan het niet meer fixen.

Want de autoriteiten heb ik niet aan mijn zijde, de juiste professionals zijn er, maar de rechtbank gaat hier niet in mee. Ze willen gewoon dat alles van tafel geveegd wordt, en dat het klaar is.

Op basis hiervan ga ik een stap opzij, wat uiteraard tegen mijn gevoel indruist.

Daarop heb ik de volgende brief aan mijn kids gestuurd :

 

Lieve Rick, Lente en Joy

Jullie brief van eind februari jl. verstuurd aan de rechtbank Rotterdam heb ik ontvangen en gelezen.

Ik begrijp dat jullie nu geen contact wensen en zelf willen uitmaken wanneer er een moment van contact zal zijn in de toekomst. Of misschien helemaal niet/nooit.

Deze wens hebben jullie duidelijk verwoord en raakt mij diep.

Hoewel dit het laatste is wat ik wil, respecteer ik jullie mening en zal ik geen contact meer met jullie zoeken. Ik zal geen kado’s en geen kaartjes meer sturen, omdat jullie dit zo wensen.

Het gaat uiteraard tegen mijn moederhart in. Maar ik ben niet belangrijk. Dat zijn jullie!

Ik hoop dat jullie hiermee de rust krijgen die jullie vragen.

Hoe de toekomst loopt weet niemand, maar mocht je ooit contact willen in wat voor vorm dan ook, dan sta ik met open armen klaar.

Heel veel geluk en succes wens ik je,

Lieve groet,

Mama x

 

Op 2 april 2016 werd haar leven als donderslag bij heldere hemel bruusk omgegooid. Haar kinderen werden ontvoerd door hun vader, die zich met kinderen verschanste op diverse plekken om er zeker van te zijn dat hij zijn psychologische oorlogvoering kon voortzetten. De mindgames gingen door, maar zonder kinderen. Hij bespeelde diverse instanties, later jeugdzorg, en komt er tot op de dag van vandaag mee weg. Frances blogt om awareness te creeëren voor de Complexe Scheiding (vechtscheiding) met ouderverstoting/ouderonthechting. Zo’n ernstige vorm van ouderverstoting (ouderonthechting) dat de kinderen niet meer weten wie hun echte mama is. In het Amerikaans is dit bekend onder PAS (Parental Alienation Syndrome) Kinderen zitten in een spagaat, een loyaliteitsconflict. Dit kan elke ouder overkomen. Binnen 1 dag. Net als Frances….van 5 naar 1…in 1 dag.

REACTIES

Helianthe - 4 apr 2019

Ik huil terwijl ik je brief lees, zoveel herkenning in het verdriet dat je kinderen je niet meer willen zien en het psychologische schaakspel waar hij mee bezig is. Bij mij heeft de rechter wel besloten dat ik de kinderen kan zien. 1 x in de 2 weken, dat zou 2 weken geleden ingaan, helaas wordt dit door hem en de kids genegeerd. Het besluit om handdoek in de ring te gooien of niet speelt bij mij ook. Met een diep huilend hart, leef ik met je mee.

La Stella - 4 apr 2019

Wat een mooie, liefdevolle brief aan je kinderen. Mijn moederhart breekt als ik dit lees. Hoe een ouder zijn kinderen zo kapot kan maken. 😢😢😢 Rust. Alsof ze dat hebben bij zo'n vader. Dit is puur en alleen overleven. Heel veel sterkte en heel veel respect voor jouw moedige beslissing!

    Esther - 28 apr 2019

    Nou in dit geval heeft vaders het juist...geloof ons maar.

Annelies - 4 apr 2019

Wat heftig... wat een pijn en wat moet jij je machteloos voelen. Ik heb er geen woorden voor. En ik denk dat er idd niet anders op zit dan de brief die je geschreven hebt. Zullen ze deze brief ook daadwerkelijk te lezen krijgen? Ongelooflijk dat je elkaar als ouders zoveel kan misgunnen. Een doodzonde! Rechters wordt wakker!

Johan - 4 apr 2019

Hoi, ja, ik heb ook losgelaten, meteen bij de scheiding al. Geen beginnen aan. Ben ook geen vechtscheiding begonnen, afschuwelijk. Dit is het beste wat je kunt doen. Ik ben inmiddels al 15 jaar verder. Ja, al 15 jaar geen contact. Het moeilijkste is toch steeds de pijn van het gemis. Ik geloof in bewustzijn en dat betekent dat als de ander dit bewustzijn niet heeft het gewoonweg niet mogelijk is. Persoonlijk vind ik dat een rechter niets te zoeken heeft in een scheiding. Wij, als ouders, dienen te beseffen wat liefde is voor onze kinderen. Helaas beseft mijn ex dat niet. Door haar eigen trauma. Net zoals ik ook een trauma heb, maar niet zo kan denken als zij. Ik heb lief. Onvoorwaardelijk. Vrij.

Profielfoto van Ikke

Ikke - 4 apr 2019

Wat een pijn en wat een verschrikking! Wat een mooie brief heb je geschreven en wat noet dat moeilijk zijn! Ooit komen ze er achter en krijg je weer contact met ze. Heel veel sterkte!

Ina Dusman - 4 apr 2019

Hoe triest.......heel veel sterkte toegewenst.

Frances - 7 apr 2019

Wat een ontzettend lieve meelevende lezers hier. Bedankt voor jullie steun en mooie woorden. Ik wens jullie, die in eenzelfde situatie zitten, ook veel kracht, wijsheid en liefde toe.

Elvira - 11 apr 2019

Wat een sterk persoon ben jij dat je deze brief kan schrijven. Ik wens je heel veel sterkte toe!

Chantal - 11 apr 2019

Lieve Francis, Wat ontzettend moeilijk voor jou. Maar weet, er komt een dag dat je kinderen volwassen worden en alles op een andere manier gaan bekijken. Helaas zijn sommige ouders ontzettend manipulatief en ziet de hulpverlening het niet. Omdat ze juist zo manipulatief zijn. Vaak wordt het slachtoffer dan neergezet als labiel... terwijl de manipulatieve ouder geestelijk ziek is. In mijn situatie: de narcist. Een hele goede brief van je, sterk. Hopelijk vind je de moed om door te gaan. Dat verdien je namelijk, zorg dat je kinderen over een paar jaar trots op je zijn, als ze je weer zien. Veel sterkte en kracht! Liefs Chantal

Anouk - 14 apr 2019

Ach lieve Frances, met tranen in mijn ogen lees ik je brief. Zo herkenbaar... Loslaten is wat je moet, maar dat is het laatste wat je wil. Ik blijf het ongelooflijk vinden dat dit soort dingen kunnen gebeuren 😥 Heel veel sterkte, Liefs Anouk

Amelie - 17 apr 2019

Lieve Frances, Uit liefde laat je los. Wat je uit liefde los laat, kan altijd bij jou terug komen. Ik hoop dat je in de toekomst jouw kinderen weer in jouw armen kan sluiten. Veel geluk, wijsheid, liefde en geduld.

Esther - 28 apr 2019

Het vervelende is dat één verhaal altijd twee kanten heeft en als je vaders verhaal hoort, weren we gelukkig wel beter

    Frances - 20 aug 2019

    Esther, gebruik je ware naam. En luister dan eens heeeeeel goed naar de 2 verhalen. En als je het dan nog niet snapt ...Of je bent mijn ex zelf ...die reageert of een van zijn flying monkeys. ! Die narcisten O zo graag om zich heen hebben en uiterst naïef en bespeelbaar zijn.

Yolande - 20 aug 2019

@esther Gaslighting: de meest subtiele en bijtende vorm van misbruik Ken de vader nl ook "HEEFT IEMAND JE OOIT WEL EENS WIJS PROBEREN TE MAKEN DAT JE GEK WAS? DAT JE IETS LIEP TE VERTELLEN DAT EIGENLIJK NOOIT IS GEBEURD? ALS IEMAND JE DOET TWIJFELEN AAN JE EIGEN OORDEEL OF IN TWIJFEL TREKT WAT ER VOLGENS JOU GEBEURD IS, DAN KAN DIT ERVOOR ZORGEN DAT JE ERG IN DE WAR RAAKT EN MISSCHIEN WEL DEPRESSIEF WORDT. DIT IS EEN ZEER EFFECTIEVE MANIPULATIESTRATEGIE DIE MENSEN GEBRUIKEN OM MISBRUIK TE MAKEN VAN ANDEREN EN HEN PIJN TE DOEN. WE HEBBEN HET IN DIT GEVAL OVER GASLIGHTING, THE MEEST SUBTIELE EN BIJTENDE VORM VAN MISBRUIK."Bij NARCISME

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Je vrouw gaat vreemd met je beste vriend Wat nu? Je loopt over van verdriet, woede en onbegrip. Marloes geeftLees verder > Je vrouw gaat vreemd met je beste vriend.
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.