Menu

Eenzijdige wijziging omgangsregeling deel II. Merel vertelt

2 reacties
eenzijdige wijziging omgangsregeling

Mijn laatste reactie via mijn advocaat op de reactie van mijn ex en zijn advocaat was: Afspraken mbt de omgangsregeling blijven bestaan zolang er geen overeenstemming is tussen ons.

Contact?

Een week later zat ik op kantoor en had ik een oproep gemist van hem, vervolgens stuurde hij een berichtje dat hij wilde bellen of anders de volgende ochtend. Ik zat in een afspraak en daarnaast wil ik dit soort gesprekken niet onder werktijd voeren, dus aangegeven dat hij ’s avonds rond 20.30 uur kan bellen als de kinderen slapen.

Toen ik de kinderen op bed had gelegd had ik een oproep gemist (20 uur). Direct belde ik hem terug maar nam hij niet meer op. Hij was natuurlijk weer thuis bij zijn vrouw en dan belt hij zeker niet. Vervolgens niks meer van hem gehoord.

Papa is er niet

1,5 week later op 1 juli einde dag ik zat nog op kantoor en belt de kinderopvang: De kinderen zijn niet opgehaald door papa en zijn telefoon staat uit. Ik had niet verwacht dat hij de kinderen zou laten staan. Noem het naïef, maar ik had echt de hoop dat hij het zelf geregeld zou hebben op wat voor manier dan ook.

Tja wat doe je dan… Mijn ouders wonen te ver weg, buurvrouw was niet thuis, buurman onderweg. Ik heb toch de ouders van mijn ex maar gebeld die ik hier niet bij wilde betrekken. Zij hebben de kinderen opgehaald en bij de buurman gebracht die toen net thuis was. Toen de kinderen op bed lagen de ouders van mijn ex gebeld. Logisch zij willen er niet tussen zitten maar gaven wel aan dat ze boos waren op hem en hem ook al gebeld en toegesproken hebben. Dat zij het wel oplossen en de kinderen op donderdag bij hen blijven.

Ik gaf aan dat dit het probleem niet oplost, er spelen meer dingen en hij moet gewoon dingen overleggen. Ze waren het helemaal eens maar ja hij luistert niet en hij heeft óók nog iemand thuis zitten gaf zijn moeder aan. Hier waren zij ook niet blij mee. De manier waarop ze dit zei klonk niet positief… Ook niet heel netjes om te zeggen maar goed het is nu wel duidelijk.

Eenzijdige wijziging omgangregeling

Na dit geval ook niks meer van mijn ex gehoord. Alleen een mail dat volgende week (1e week van de vakantie) de kinderen niet kunnen komen (wat wel was afgesproken) en ik dat prima kan oplossen want ik heb mijn ouders en ik heb 1 dag in de week vrij. Nee mijn ouders zijn er niet als de kinderen bij hem zijn (hadden we op gerekend) en als de kinderen bij hem zijn werk ik full time.

Tja mijn probleem zegt hij dan. Ik heb toen al mijn wensen mbt betere afspraken voor nu en de toekomst naar hem gemaild met als voorstel om hierover in gesprek te gaan (met of zonder advocaten dat is aan hem) waarbij de donderdag geen punt van discussie is. Maar met als doel betere afspraken en rust voor iedereen.

Nóg geen contact

Wil hij dit niet dan laat ik een rechter beslissen hoe wij verder moeten gaan. Toen belde hij ’s avonds (vanuit de auto en natuurlijk niet vanuit huis) dat hij hier serieus naar wil kijken maar erg druk is en hier uiterlijk over 4 dagen op terug zou komen. Inmiddels zijn we weer ruim een week verder en nog geen reactie ook na mijn herinnering niet. Ik laat het even los. Eerst eens lekker op vakantie met de kinderen! Morgen vertrekken we…

Ik ben Merel 38 jaar en mama van 2 kindjes. Een zoontje van 6 jaar en een dochtertje van 3 jaar. Inmiddels bijna 3 jaar gescheiden. De keus van hun papa, er bleek na 2 maanden toch een andere vrouw te zijn. Inmiddels is papa al opnieuw getrouwd en is deze vrouw dus ook bij mijn kinderen. Na een lange periode van rouwen, ongelukkig zijn en het gebrek aan zelfvertrouwen grijp ik deze gebeurtenis aan als een nieuwe kans voor mezelf. De wereld ligt weer open voor mij. Ondanks het gemis van mijn kinderen als ze er niet zijn…

Lees ook de andere blogs van Merel.

REACTIES

Fien - 27 jul 2020

Oh Merel, wat een K&%%& situatie! Misschien een scharle troost en licht gevoel van steun dat zijn ouders zijn gedrag niet goedkeuren? Ik bedoel...ze hadden hem ook het hand boven het hoofd kunnen houden, dat had wellicht nog eenzamer gevoeld. Wat me lastig lijkt is dat een gerechterlijke uitspraak niet wil zeggen dat dit het oplost. Er zijn genoeg gevallen bekend van rechters die een omgang vaststelde waarbij ouders het niet nakwamen. En dan is er niemand die optreed. Noem me negatief, maar ik heb zo de indruk dat jouw ex ook niet warm of koud wordt van een rechter. Wat ontzettend sneu voor je kinderen, dat hun vader ze kennelijk niet wil. En waarom wordt die nieuwe vrouw van hem zo onzichtbaar gehouden? Waarom mag zij niet horen en zien wat er gebeurt? Hoe moeilijk moet t voor jou zijn je kinderen bij hem en haar achter te laten dan? Ik wens je veel sterkte en hoop dat je een fijne ontspannen vakantie hebt!

Kim - 30 jul 2020

Wow wat heftig dit, en ook zo zonder enige aanleiding. Wat een narcistische manier van communiceren zeg! Ik hoop voor jou dat je er eruit gaat komen maar een gerechtelijke beslissing heb je in deze situatie als ik dit lees zeker nodig, er lijkt weinig bewegingsruimte meer over. Sterkte en fijne vakantie!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 9 = zesendertig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.