Menu

Eindelijk ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid, Daniel blogt

1 reactie
ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid


ontslag hoofdelijke aansprakelijkheidDe kogel lijkt nu echt door de kerk. De bank heeft zijn finale akkoord gegeven en het ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid van mijn ex kan nu eindelijk worden geregeld. Alles bij elkaar heeft het straks negen maanden geduurd voordat het gelukt is. En ben ik weer een paar duizend euro’s armer. Dat het zoveel geld kost heeft te maken met de notaris (uiteraard) en het inhuren van expertise. Want naar mij luisterde de bank al heel lang niet meer. Eerder gemaakte afspraken kwam de bank gewoon niet na. Inclusief een eerdere omzetting naar meer banksparen en dus meer aflossen.

Geen ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid omdat:

De redenen die de bank gebruikt omtrent de hypotheek zijn allemaal vergezocht. Het verhaal van de bank klopt niet. Ik zet de leukste op een rij:

  1. Wij gaan niet akkoord met het ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid want wij willen de hypotheek op uw ex kunnen blijven verhalen, als u niet langer kunt betalen. Alsof mijn ex nu niet zelf een huishouding heeft. Het idee dat ze ooit het huis kan betalen, naast haar eigen huis, is absurd. Een kind kan het zien.
  2. U moet het huis wel zelf kunnen betalen. Ik betaal het huis al vanaf het begin. Het huis is op mijn salaris gekocht. En de afgelopen jaren betaal ik al trouw van het ’te lage’ inkomen de hypotheek. Doordat de termijn van binnen twee jaar verdelen binnenkort zou verlopen, bracht de bank zelf de betaalbaarheid in gevaar. Ikzelf heb geen termijn gemist.
  3. We denken niet dat uw ex gaat meewerken. Als het een grap was, dan kon ik er om lachen. Dat iemand eens een keer boos wordt op de bank omdat die niets wil doen, dat veroorzaken ze toch echt zelf. En of mijn ex wel of niet mee werkt is mijn probleem. En in mijn geval levert dat geen probleem op.
  4. Alleen langdurig gegarandeerd inkomen tellen we mee. Iedereen kan ontslag krijgen binnen twee maanden. Ik had voor meerdere jaren genoeg netto inkomen, maar de ene na de andere post werd weggestreept. Alleen een contract in loondienst telt blijkbaar mee.
  5. De hypotheek moet omgezet worden naar de nieuwe regels. Ik voldeed al aan de nieuwe regels. Niet meer dan de helft aflossingsvrij. Sterker nog. We wilden naar een kwart aflossingsvrij gaan, maar de bank heeft die opdracht nooit uitgevoerd tijdens ons huwelijk. En toen we gingen scheiden lieten we het daar maar bij zitten.

Werkelijke reden bank

Wat de werkelijke reden was is het gemak dat de bank moet dienen. Door jarenlange bezuinigingen is het personeel zo ver uitgedund dat ik als klant daar last van ondervind. De medewerkers van de bank zitten niet te wachten om meer werk en dat is de werkelijke reden van het niet mee willen werken aan ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid van mijn ex. Ze hebben het te druk en zijn blijkbaar ongemotiveerd.

Romantiek overboord

Als je goed leest zie je ook dat ik niet altijd alert genoeg geweest ben. Ik leer daar zeker van. Ik ga mezelf nooit meer in dezelfde positie laten manoeuvreren. De romantiek heb ik voor 100% uit het huisbezit gehaald. Het huis zal altijd nog maar op één naam staan en dat is de mijne. Dan weet ik voor de komende 40 jaar waar ik aan toe ben.

De belangrijkste fout aan mijn kant is dat ik toe heb gestaan dat het huis onder water stond. Daardoor zet ik mezelf vast aan de lopende hypotheek. Herfinancieren is dan lastig. Net als de lange rentevast looptijd. Daardoor weet de bank ook dat ik niet veel opties heb en sta ik niet hoog op de urgentielijst. Dat had ik van te voren kunnen weten. En ik heb dat bewust naar achteren geschoven. Zo graag als ik de verbouwing wilde, waar toentertijd in feite geen geld voor was.

En ondanks alles zitten mijn ex en ik straks gezellig bij de notaris. Onder het genot van een kopje koffie het laatste deel van ons huwelijk te ontbinden. En dat zou tijd worden.
Daniel is vorig jaar gescheiden. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als gescheiden vader. Sinds kort heeft Daniel een vriendin en woont hij samen met haar en haar kinderen. Het boek over het eerste jaar is 10 april verschenen en verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

REACTIES

Mir - 21 apr 2017

Hoi, ik zit in soortgelijke situatie, maar dan met nog meer betrokken partijen. Ik had even positieve verhalen nodig en kwam op deze blog. Ik vroeg me af welke expertise jouw geholpen heeft uiteindelijk. De banken zijn precies zoals jij beschrijft. Heel herkenbaar. Mvrgr mir

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 + vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.