Menu

Emoties verwerken na je scheiding

emoties verwerken na de scheiding

emoties verwerken na de scheidingAls ik echt heel erg pissig ben op X dan ben ik mijn eigen therapeut. Want hoe graag ik ook zou willen dat hij niet eens meer een greintje emotie bij me kon oproepen, soms slaagt hij daar nog wel in. Dit gebeurt eigenlijk alleen nog als de kinderen vertellen over een tenenkrommend incident of gebeurtenis die echt alle stoppen bij mij doen doorslaan.

Emoties verwerken

Innerlijk dan. Want uiterlijk zie of merk je niks aan me. Ik hum gewoon wat in de trant van ‘ach wat jammer’, of zoiets als ‘hij zal het wel niet zo bedoeld hebben’ en probeer hun boosheid of teleurstelling een beetje weg te relativeren. Ik ben er inmiddels een expert in geworden. Maar zodra ze weg zijn of op bed liggen kruip ik achter mijn laptop en ga ik er eens goed voor zitten. Ik schrijf ongezouten alle frustratie van me af in een zeer heldere en gepeperde mail. Daarin kan ik alles zeggen wat ik wil, vlijmscherp uit de hoek komen en veeg ik compleet de vloer met hem aan. Mijn manier van emoties verwerken.

Zo analytisch en feitelijk als X is verwoord ik punt voor punt met een gedegen onderbouwing waarom hij wederom de plank volkomen misslaat, zijn kinderen tekort doet, kwetst en teleurstelt. Waar hij het gore lef vandaan haalt om zo onzorgvuldig om te gaan met hen die wij samen in liefde op de wereld hebben gezet. Nietsontziend fileer ik hem tot op het bot. En zonder arrogant te zijn of over te komen, dat gaat me vrij goed af.

Delete

Door het allemaal van me af te schrijven, net te doen alsof hij dit daadwerkelijk zal lezen kan ik het binnen een uurtje helemaal van me af laten glijden. Zodra de definitieve en laatste punt is gezet onder mijn betoog ben ik het kwijt. Echt helemaal kwijt. Heerlijk! Ik voel me dan opgelucht en weer helemaal ontspannen. Lekker goedkoop is het ook nog. Een therapeut heb ik al lang niet meer nodig om mijn verhaal te doen of mijn ongenoegen te uiten. Schrijven is voor mij de ultieme therapie. En het mooiste is dat wanneer ik klaar ben ik nog slechts 1 dingentje hoef te doen: delete.

Olivia blogt tweewekelijks over haar scheiding. Vandaag geeft ze duidelijkheid over een hele simpele manier van emoties verwerken: Alles opschrijven en voordat je het verzend druk je op delete.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 4 = een

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.