Menu

Ex heeft nieuwe vriendin, Marieke maakt kennis

3 reacties
nieuwe vriendin

De nieuwe vriendin

En daar sta ik dan, in ons gedeelde huis, heerlijk onder de douche.

Mijn oog valt op een haar.

Tegen de muur geplakt.

Rossig.

Lang.

Krullend.

Zeker niet de mijne….

Zou het?

Een paar dagen later attendeer ik mijn ex-man er met een vette knipoog op, dat hij, als hij een of andere rossige krullenbol tegen mijn douchewand aan drukt, de volgende keer toch echt even de haren mag wegspoelen.

Hij bloost….

Weken later is er een dame met een volle bos krullen die op Facebook toch vaak op zijn berichten reageert. Zou het?

Background check nieuwe vriendin

Uiteindelijk blijkt na enkele weken dat zij inderdaad sinds een tijdje zijn nieuwe liefde is. Ik ben een speurhond op Facebook en check haar pagina. Laat duidelijk zijn, ik heb géén moeite met het gegeven dat mijn ex-man aan het daten is, een nieuwe vriendin heeft of wat dan ook. Het is namelijk zo dat ík niet meer met hem wilde zijn, dus waarom mag hij niet met een ander zijn. Maar waar ik wel naar op zoek ben is een glimp van wie zij is. Want ik hoop met heel mijn hart dat de nieuwe vrouw in het leven van mijn ex-man een lieve persoon voor Mees en Ties zal zijn. Dat is het enige dat ik wens. Tijdens de background check krijg ik een heel goed gevoel bij haar. Ze straalt een en al vrolijkheid en hartelijkheid uit.

Ontmoeting met de kinderen

Enkele maanden later gaan Mees en Ties, haar en haar dochter ontmoeten. Ik vind het spannend en toch heb ik vertrouwen. Ik hoop voor de jongens dat ze het leuk hebben, dat het oké voelt, dat het klikt. En ook weet ik dat het voor hun heel verwarrend of zelfs verdrietig kan zijn. Als ik ze spreek vertellen ze honderduit en ook van mijn ex-man hoor ik verhalen over hoe het gegaan is.

Er lijkt een sterke klik te zijn geweest. Het voelde vertrouwd en het was heel spontaan en soepel verlopen. Ik voel opluchting.

Mijn ontmoeting met haar

Kort daarna is er, tijdens het verhuizen van nog wat spullen vanuit het huis waar wij al die jaren woonden, ineens ook voor mij, ongepland, een ontmoeting met haar. Het voelt vanaf de eerste seconde goed. Wat een warme, lieve, integere vrouw! Mijn intuïtie heeft me niet in de steek gelaten. Ik spreek uit dat ik het leuk vind dat ik haar eindelijk ontmoet en dat ik een heel goed gevoel bij haar heb. Ze reageert heel erg verrast. Ze spreekt uit dat ze bang was dat ik haar als indringer in het leven van Mees en Ties zou zien. Ik kan oprecht zeggen dat ik het zo niet voel, maar dat ik haar zie als een extra persoon in hun leven die er voor hun zal zijn en van ze houdt. Ze is onder de indruk van mijn zienswijze en uit elke vezel van haar lichaam spreekt respect…….

…… en terwijl mijn vader en mijn ex-man de zware wasmachine naar beneden sjouwen, staan wij dames te keuvelen alsof we elkaar al jaren kennen.

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 18 apr 2016

Wat fijn dat het zo kan, Marieke! Dat is heel veel waard voor de onderlinge verhoudingen. Helaas word ik actief gemeden door de nieuwe vriendin van mijn ex, zonder reden, behalve dat zij het moeilijk vindt. Dat brengt veel negativiteit met zich mee. Het is fijn om te lezen dat het ook anders kan.

    Janneke - 19 apr 2016

    Beste Eline, Dank je wel voor je reactie... verdrietig dat het zo moet gaan als in jouw situatie. Ik ben inderdaad blij dat het anders kan. Veel sterkte ermee!!! Groetjes, Marieke

Bianca - 1 mei 2016

Fijn dat het zo gaat! Hier grlukkig ook. Nou hebben wij wel 2 volwassen dochters en 1 zoon van 17, dat scheelt qua leeftijden. Maar wel 3 kleinkinderen. Bij ons was ook ik degene die na 22 jaar een einde aan de relatie maakte. Mijn ex man was heel verdrietig maar legde zich er gauw bij neer. Toen ik na een jaar een nieuwe vriend kreeg zorgde dat ook heel niet voor problemen. We kunnen gewoon allemaal bij de verjaardag van de kleinkinderen zijn mijn ex heeft nu na 7 jaar nog steeds het geluk niet gevonden. Moeizame relaties steeds. Dat is het enige wat ik hem zo gun......Het geluk in de liefde weer vinden, net als ik

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 2 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.