Menu

Extreem gedrag van een narcist, blog van Charlotte

extreem gedrag narcist

Kortgeleden gaf een collega aan dat hij zo blij was om naar de diploma-uitreiking van zijn zoon te kunnen. Ik vroeg door. Hij gaf bitter aan dat hij zijn zoon in geen jaren heeft gezien door toedoen van zijn ex-partner. Ik vond dat zo triest om te horen. In principe vind ik echt dat als je eenmaal kinderen met elkaar hebt, je aan je kinderen verplicht bent het contact goed te houden, zelfs als je elkaar niet kunt uitstaan. Op dat moment besloot ik om nog eens te proberen of ik niet ‘on speaking terms’ met mijn ex-partner kon komen. 

Een slechte moeder

In een mail, we spreken elkaar niet in persoon en whats-app is door de vele haat-berichten geblokt, zocht ik toenadering. Laten we omwille van onze kinderen proberen in gesprek met elkaar te zijn en elkaar met fatsoen te behandelen, schreef ik zo vriendelijk mogelijk. Ik stak een virtuele hand uit. Een reactie bleef niet uit. Sterker nog sinds dit bericht heb ik weer vele mailtjes van hem mogen ontvangen. Ze gaan allemaal over wat voor een slechte moeder ik ben, dat ik de kinderen niet goed verzorg en allerlei verhalen uit het verleden worden opgerakeld. Ik zocht vast contact omdat ik geld nodig had want de kinderen zouden voortdurend bij hem om geld bedelen. Het bericht bestaat uit ingewikkelde taal en grove beledigingen. 

Zijn gedrag is zo extreem

Nog steeds sta ik perplex van de enorme haat die ik in dit soort berichten lees. Kost me altijd wat tijd om te beseffen dat ik me dit niet moet aantrekken. Na de laatste mail van gisteren, heb ik besloten niet meer te reageren. Het heeft geen zin en dit soort mailtjes doen mij echt geen goed. Natuurlijk had ik dit kunnen weten maar omdat het gedrag zo extreem is, hou ik mezelf eens in de zoveel tijd weer voor de gek. 

Dit is dus het leven met een narcist. Voor de lezer die zich afvraagt hoe ik nu toch weet dat hij deze stoornis heeft het volgende. Zoekend naar de papieren om ons gezamenlijke huis te koop te zetten, vond ik een rapport van een psychiater. Die psychiater had hij jaren geleden een aantal keer gesproken na opname in een kliniek vanwege een verslaving. En nee, hij heeft zich niet laten behandelen voor zijn verslaving, laat staan zijn stoornis. Wel viel bij mij, na het lezen van dit rapport op dat moment, 7 jaar na de diagnose en vele hele nare ervaringen armer, het kwartje…..

Mijn naam is Charlotte en ik heb 3 kinderen van inmiddels 16, 13 en 11 jaar. Ik heb alleen de zorg voor hen en ze gaan af en toe naar hun vader, die gediagnosticeerd is met een narcistische stoornis.

Inmiddels woon ik al ruim 5 jaar niet meer met mijn ex-partner samen en zijn we 3 jaar officieel gescheiden. Helaas is het na 5 jaar nog altijd niet mogelijk om in goed overleg voor de kinderen te zorgen. Dat zorgt soms voor lastige situaties waar de kinderen en ik steeds beter mee leren om te gaan. 

Lees ook de andere blogs van Charlotte

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven + = 14
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.