Menu

De feestdagen na mijn echtscheiding, blog van Denise

1 reactie
echtscheiding, feestdagen

Feestjes met of zonder kids. Het komt steeds dichterbij…de feestdagen waar ik vroeger zo naar uit keek. Heerlijk pakjes avond met ons gezin en opa en oma erbij. Of kerst met allemaal cadeautjes onder de boom. Maar sinds de echtscheiding kan ons gezin niet echt een gezin meer genoemd worden en voelt het helemaal niet meer als “feest”. Als ik er nu over nadenk dan sla ik het liefst die dagen over.

Na de echtscheiding zien de feestdagen er echt anders uit

Nu moeten we afspraken maken over wanneer en bij wie de kinderen een feestdag (of meer) doorbrengen. Mijn ex wil graag een kerstdag maar met oud en nieuw heeft hij het denk ik te druk met feestjes waar hij geen kinderen bij kan gebruiken. Fijn en toch weer niet?

Ik wil met kerst “compleet” zijn. En dan bedoel ik met mijn kinderen om me heen en zelf gekozen lieve familie of vrienden.

Gelukkig is er eerste kerstdag nog, en die gaan we zeker vieren zoals we altijd deden. En oud en nieuw, natuurlijk is het geen probleem en vind ik het stiekem helemaal niet erg dat mijn ex dan andere prioriteiten heeft.

Van alle feestdagen die er zijn hoef ik eigenlijk maar 1 dag zonder mijn twee grootste schatten.

En dat laatste houd ik dan maar vooral in gedachte!

Het begint te wennen

Het begint ook langzaam te wennen als ik met mijn nieuwe liefde en zonder mijn kinderen op een verjaardag binnenkom. Als ze “papa weekend” hebben dan mogen ze natuurlijk altijd mee, maar kiezen steeds vaker om bij mijn ex te blijven. Zeker nu mijn super puber sinds een maand bij zijn vader woont, vind mijn mooie meisje het fijn om eens in de 14 dagen daar met haar stoere broer door te brengen.

Nog steeds voelt het leeg zonder super puber en blijft het alsof een deel van mij verdwenen is! Juist door mijn eigen gevoel kan ik heel goed begrijpen dat mijn meisje graag zo’n weekend bij haar broer is.

En dan gaan mijn gedachten weer naar die feestdagen… Een lach op mijn gezicht, waar een traan langs mijn wangen loopt.

Want ik heb “maar” 1 kerstdag zonder die twee heerlijke wondertjes!!

Kom maar op met die feestdagen! We gaan ervan genieten zodat we mooie herinneringen maken!!

“Don’t fall down because of a little storm! Dance in the rain!”

Denise is een 39 jarige moeder van een zoon (13) en dochter (9) die na een relatie van 21 jaar is gescheiden nadat haar man een nieuw leven wilde beginnen met haar toenmalige vriendin. Inmiddels is er in haar leven ook een nieuwe liefde, waar ze niet mee samen woont.

REACTIES

Marie - 4 nov 2017

Een echtscheiding is altijd ingrijpend. Alles word inderdaad anders. Het word raar om je kinderen nu te moeten "delen". Dat is iets wat niemand wilt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 2 = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.