Menu

Frances is zwaar teleurgesteld in de bijzondere kinder curator

5 reacties
bijzondere kinder curator

Het wachten op de bijzondere kinder curator is killing.

Excuses aan de lezer, mocht ik wat “zuur “overkomen…. na 2 jaar, het 3e jaar gaat in.  Het missen is intens, wordt niet minder….

Ik had zo gehoopt dat hij, monsieur Weltevreden…. menselijker was, ermee aan de slag zou gaan alsof het zijn eigen kind(eren) betrof. Betrokken….  een echte expert, of in elk geval gevoel zou hebben….. Al is het maar dat hij zich zou inbeelden hoe het zou zijn als zijn kind of kinderen technisch gezien, ontvoerd zouden zijn.

 

Er komt niets…. geeneens een antwoord, geen één mailtje. Zero sympathie, empathie….

Ik besef des te meer dat dit gewoon een keiharde industrie is. Één groot circus…

De scheidingsindustrie. Ze (vr)eten allemaal van ons. Jeugdzorg met de dikke buikjes voorop, dan volgen de acrobaten: bijzondere kinder curatoren (echt heel bijzonder…. uitzonderingen daargelaten), de hulpjes, de special acts en kunstjes, de mediators, scheidingscoaches, loketjes hier en daar, systeemtherapeuten, psychologen… als circus manager, de rechters…

Ik ben vast een paar artiesten, vergeten…

Vergeef me….Er  zijn er echt wel experts bij met het hart op de juiste plek, de nieuwe beweging…. maar het is vooralsnog een druppel op de gloeiende plaat.

 

Anyway… de bijzondere curator heeft  het voor mekaar hoor, wow na 26 oktober…..?!! 1 gesprek van 25 min gehad met mijn kinderen, waarvan de jongste voorgeleid en begeleid, tevens gesouffleerd werd door haar oudste zus. Hoezo geen ouderverstoting, parentificatie ?

Is de man blind ? Doof ? Oh stop, straks krijg ik nog medelijden met mr W…. Echt… dat deze persoon, de bijzondere kinder curator, zo onwetend is.

De man is civiel en strafrecht advocaat. STRAFRECHT….halllloooo ? Onttrekking ouderlijk gezag, ontvoering…Does it ring bells ? (mijn ex gniffelt vast, ik zie en hoor hem in gedachten). Knap hoor hoe deze master manipulators te werk gaan.

Meneer de very special etc etc …. curator W schrijft zijn rekening met een vork. Echt he ?! 2500 euro voor 1,5 uur met 3 kids en een uurtje met de ouders. Waar mag ik tekenen ?

Wow.. weer een teleurstelling. Is er hulpverlening in Nederland ? Of zijn alle zogenaamde hulpverleners ook zwaar vercommercialiseerd ?

Het rapport van de bijzondere kinder curator is niet heel duidelijk. Veel wol weinig concreets…. kinderen horen contact te hebben met beide ouders. JA… dus ? Maar hij heeft geen oplossing. Seriously ??

Hij adviseert ondertussen nog een mediator waar exlief en ik braaf naartoe gaan.

 

Deze echte expert, wist in een half uur de pijn te benoemen en alles bloot te leggen.

Meneer AJ, u heeft uw kinderen ontvoerd…. ik bespeur wat rook uit de oren van ex… (nu gniffel ik heel stiekem een heel klein beetje).

Nee hoor zegt hij, dit is ingegeven door de hulpverleners. (NEEEEE….oh….daar gááaaan we weer denk ik.)

Oh zegt mevrouw de mediator, waar zijn de handtekeningen, de verklaringen en bovenal de handtekening van moeder met gezag dat u de kinderen heeft onttrokken aan het ouderlijk gezag mét toestemming.  Meneer!…. Hulpverlening laat u nooit de kinderen ZELF weghalen…. het is uw initiatief geweest. Weet u wat een schade u hen hiermee berokkent?

Stilte… heel even….. ik zie zijn adamsappel overuren van het slikken maken en wacht….. nog meer rook…. ik denk dat inmiddels zijn laatste 3 haren op het hoofd ook verschroeid zijn….

AJ  verlaat stampvoetend en knalrood van woede als een klein kind de ruimte.

En dit is tekenend voor de hele scheiding. Geen communicatie, anderen de schuld geven, blameren, scanderen, geen empathie, geen zelf reflectie….

Deze expert, de mediator zegt dat alleen “forensische mediation” kan helpen. Poeh eindelijk een advies.

AJ slaat de deur dicht, ik denk niet dat hij het gehoord heeft.

 

Nu is het wachten op de zitting begin mei, waarbij het einde van de OTS (ondertoezichtstelling) beklonken wordt en oh ja meneer de bijzondere curator W mag ook zijn zegje doen. Ik kan niet wachten…. wat een soap!

Ik droog mijn vleugels, lik mijn wonden en ben er….

Wordt vervolgd…..

 

Op 2 april 2016 werd haar leven als donderslag bij heldere hemel bruusk omgegooid. Haar kinderen werden ontvoerd door hun vader, die zich met kinderen verschanste op diverse plekken om er zeker van te zijn dat hij zijn psychologische oorlogvoering kon voortzetten. De mindgames gingen door, maar zonder kinderen. Hij bespeelde diverse instanties, later jeugdzorg, en komt er tot op de dag van vandaag mee weg. Frances blogt om awareness te creeëren voor de Complexe Scheiding (vechtscheiding) met ouderverstoting. Zo’n ernstige vorm van ouderverstoting dat de kinderen niet meer weten wie hun echte mama is. In het Amerikaans is dit bekend onder PAS (Parental Alienation Syndrome) Kinderen zitten in een spagaat, een loyaliteitsconflict. Dit kan elke ouder overkomen. Binnen 1 dag. Net als Frances….van 5 naar 1…in 1 dag.

REACTIES

Miep - 7 mei 2018

Frances, wat een verhaal. Moedig dat je dit deelt. Ik weet dat je niet de enige ben. Het is een neerwaartse spiraal, en wie kun je inmiddels nog vertrouwen aan hulp? Tip, voor zover ik dat hier even ongevraagd mag doen, neem eens contact op met een scheidingscoach van Succesvol Scheiden Nederland. Weer hulp inschakelen, zie ik je denken. Ik weet het. En ik heb uit ervaring gezien dat dit écht je goed kan helpen. Mijn vriendin is zo in ieder geval niet verder meer afgegleden tot nog erger. Ik gun dat er ook voor jou een wending komt... al is het maar dat je weet dat Hoop en Moed erin houden, dan ook echt zin blijkt te hebben. Sterkte en hou Moed!

Mike - 8 mei 2018

En Miep werkt bij "Succesvol Scheiden Nederland"..... dat je gewaarschuwd bent...

Jenneke - 16 mei 2018

Ja inderdaad,Miep werkt daar..jeetje het is of dat ik m'n eigen verhaal lees..erg dat er mensen in hetzelfde schuitje zitten als ik ...het is een rouwproces.Ik heb er een punt achter gezet en doe geen enkel gesprek meer met de zoveelste GV ( =Geen Verstand) Het helpt mijn kinderen in de eerste plaats en mij in de laatste plaats ,totaal niet.In de ogen van mijn kinderen kan deze mamma niks goeds doen en dat zal altijd zo blijven helaas.Dus..ik stop met het voeden van deze jeugdhulp industrie !!

Sanne - 18 aug 2018

Zo zonde joh, waar blijven je andere bloggen,?_het leest zo leuk weg, zo herkenbaar ook

    Frances - 20 aug 2019

    Hi, als het goed is komt er vandaag weer 1 bij :-)

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 × = tweeendertig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.