Menu

Geboorte van een moeder, blog van Marieke

moeder


moederEen kleine maand na hét besluit staat een weekend weg met mijn ouders gepland. We hebben besloten dat ik alleen met de kinderen en mijn ouders ga. Tussen mijn aanstaande ex-man en mijn ouders, vooral mijn moeder, heeft nooit een ontspannen sfeer geheerst. Hij nam hen niet zoals ze waren en met een blik of een toon werden ze geregeld veroordeeld. Hier had ik veel moeite mee maar ik had niet het lef om hem écht erop aan te spreken.

Alleenstaande moeder

Maar nu is hij er niet bij en kan ik helemaal los laten en genieten. Mijn eerste vakantie zonder hem en ineens dringt het tot me door…. ik ben alleenstaand moeder! Ik omhels het moederschap zoals ik het nog nooit gedaan heb. Ik ben hun moeder, wil voor ze zorgen, niets is me te veel. Dat kon ik tijdens mijn huwelijk niet zeggen. Het moederschap viel me zwaar, heel zwaar. Het voelde vaak als een last, een offer. Omdat ik op was, zó op, zo’n worsteling, zo ongelukkig, zo boos. Maar dit weekend wordt alles anders. Naarmate de dagen verstrijken laat ik steeds meer los, kan steeds meer ontspannen. Ik voel een rust over me heen komen. Ik voel vrijheid.

Ik voel me écht moeder!

Ik klim met Mees en Ties in de hoogste toren, raas van de hoogste glijbaan en we suizen samen op de kabelbaan. We struinen door het bos, doen spelletjes, doen lekker gek en ravotten. En het kost me geen energie, ik doe het niet omdat het moet, zoals het een goede moeder betaamt, niet met een lang gezicht, mopperend, maar ik doe het omdat ik het wíl!!! Ik sta in mijn kracht, geniet van elk moment met mijn jongens, met mijn ouders, met mezelf. Voor het eerst in lange tijd voel ik intens geluk. Voor het eerst voel ik me écht moeder.

Ik ben Marieke, ik ben 38 jaar, moeder van twee zoontjes van 4 en 6 jaar en gescheiden sinds begin 2015. Sinds de scheiding sta ik weer in mijn kracht, het is zó fijn om me na jaren weer zo te voelen!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + 3 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.