Menu

Dichter bij mezelf, gescheiden Marieke is weer verliefd

4 reacties
gescheiden en weer verliefd

Mijn nieuwe liefde:

Brengt me dichter bij mezelf dan ooit. Met onuitgesproken woorden nodigt hij me uit om mezelf te zijn. Het màg, ben alsjeblieft wie je bent, open je, kom tot bloei, het is okay… ik vind je mooi, ik vind je lief, ik vind je leuk…. een haast onvoorwaardelijk “JA” onuitgesproken, maar in elke vezel voelbaar.

Hij geeft me dat wat ik altijd zocht, geaccepteerd worden om wie ik ben, met al mijn moois en al mijn lelijks. Nog nooit heeft iemand me zo laten voelen dat het okay is, dat ik mag zijn wie ik ben. Het maakt onverwerkte emoties los, pijn die zó diep zit. Het komt zó dicht bij dat ik vlucht, vlucht in mezelf, spanning, angst, verdriet. Dat in een tijd waarin ik alleen maar op een grote roze wolk zou willen zitten, verliefd zijn, stralen… Maar hij, hij maakt alles los, ook de oude shit… en de shit overheerst. Ik ga op slot, het overspoelt me, verblind de verliefdheid, verstild terwijl ik wil spreken, terwijl ik nu, juist nu, helemaal open wil. Maar ik durf niet, zó bang dit weer te verliezen. Bindingsangst door verlatingsangst.

Hij geeft me de tijd…

En ik wil het aangaan, met hem…

Juist met HEM!

Rustig aan gaan de knoppen open, van mijn innerlijke bloem. Meer en meer kom ik bij mezelf. Sta mezelf toe te worstelen. Sta mezelf toe te zijn wie ik werkelijk ben. Geen facades. Mijn pijn toelaten, mijn pijn uiten. Ik ben er nog lang niet…. maar ik ga het aan. Ik voel me gedragen, gesteund. Hij is er…. Love of my life!

Ik ben Marieke, ik ben 38 jaar, moeder van twee zoontjes van 4 en 6 jaar en gescheiden sinds begin 2015. Sinds de scheiding sta ik weer in mijn kracht, het is zó fijn om me na jaren weer zo te voelen!

REACTIES

Dick - 4 jan 2017

Wat een mooi verhaal Marieke! Geniet van alles in de verliefdheid, maar ook een beetje los van verliefdheid de situatie reëel beoordelen. Het is ook hier gelukt...ik relativeer en de verliefdheid is geweldig. Herken alles Marieke wat je schrijft, daarom is het geluk weer zo mooi! Maar soms weet je het niet...bang om iets kwijt te raken wat nu dierbaar is. Ook dat heb ik overwonnen...vooral de bangheid Alles is inmiddels gedaald...en het kan altijd natuurlijk misgaan, maar daar mag je niet vanuit gaan! Anders maak je je hetzelf heel moeilijk. Ik wens je een geweldige liefde met je nieuwe vriend. Dick

Marieke - 4 jan 2017

Dank je wel Dick.... Ik heb me aan de liefde overgegeven.... ben voorzichtig maar uiteindelijk toch echt in t diepe gedoken... en inmiddels omhelst de liefde me!!! Ik geniet en ik ga er volledig voor!! Voor jou ook veel geluk!! Groetjes, Marieke

Inge - 5 jan 2017

Wat herkenbaar. Fijn te lezen dat anderen het ook voelen. Heb ook onlangs iemand ontmoet en heb het gevoel dat mijn hart op slot zit, terwijl die man juist alles is wat ik wil en nodig heb. Het voelen staat uit en de schakelaar gaat niet zomaar om.

Marieke - 18 jan 2017

Hoi Inge, Wat leuk om een reactie van je te ontvangen!! Fijn dat je ook een nieuwe liefde hebt!! Bij mij is de knop inmiddels om. Ik heb 2,5 mnd getwijfeld... terwijl ik toch voelde dat ik het niet moest beëindigen. There is something between us.... en dat blijkt.... ben inmiddels hélemaal "verliefd"... alhoewel deze liefde anders voelt... veel intenser, veel vrijer... veel meer rust! Ik ga er snel over bloggen!! Jij veel geluk en succes!! Groetjes, Marieke

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− drie = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.