Menu

Loes: nieuwe herinneringen maken met kerst.

8 reacties
herinneringen met kerst

Een appje van mijn ex. We zijn niet on speaking terms, dus de puur strikt noodzakelijke communicatie vindt uitsluitend per app en mail plaats, op mijn verzoek.

“Vind je het goed als de kinderen tweede Kerstdag iets later komen? “We” willen uitgebreid dineren.”

De vraag “wie zijn we” brandt op m’n lippen. Ga je niet menen. Die stiekeme buitenechtelijke trol waarover hij al zéker 3 jaar stiekem doet (of zoiets) met míjn (MIJN) kinderen aan het Kerstdiner…. ?

Geluk van de kinderen

Maar oké. Met invullen en aanames kom je niet ver in het leven. Wie weet zitten ze gewoon braaf bij opa en oma Heks.. eh ik bedoel ex… En het plezier van de kinderen gaat vóór mijn gemis. Dus tuuuurlijk mogen de kinderen wat later komen (grrr….). Blonde snol of niet. Het geluk van mijn kids staat voorop. Slikken of stikken toch?

Jaloezie. Een moeilijk ding. Wie heeft het uitgevonden. Dan ga ik nu terplekke een hartig woordje met hem of haar wisselen.

Het is pijnlijk. Of hij nou met blonde dollie zit of met m’n ex schoonmoeder die ik kan missen als kiespijn. Feestdagen zijn standaard NIET favoriet bij alleenstaande, gescheiden ouders. Feit!

Nee. Fout! Uitdaging! Denken in kansen Loes. Kom op!

Kansen

1e Kerstdag is voor jou. Je gourmetset staat klaar en 2e Kerstdag is “boxingday”… goed voor de bouwmarkt en Ikea. Toch? Jij gaat deze 1e Kerstdag heel gezellig maken met je kids. (Vorig jaar stond ik overigens te sauzen op 1e Kerstdag). Cadeautjes. Lekker eten. Gezellige muziek. Kaarsjes. Jij weet hoe het moet Loes. Kom op! Laat zien hoe je als trio een leuke Kerst kunt vieren. En wieweet komt latlief nog even buurten.

Verder geen externe familietradities in Huize Loes. Mijn “familie” hangt als los zand aan elkaar. Ouders met een gruwelijk slecht huwelijk die feestdagen gezapig doorbrengen. Wat stiefzussen/broers die ik nooit zie. M’n lieve zus die met haar “perfecte plaatje gezin” het oprecht gezellig heeft. En Loes die er met haar trio het beste ervan maakt in haar klushuis. (Opleverdatum nog niet bekend.) Verschil moet er zijn. Het is het resultaat dat telt. En dat is de herinnering die ik met mijn kids probeer te maken. Inclusief een échte nep Kerstboom die trouw het hele jaar op zolder heeft gewacht tot hij weer mag stralen.

Herinneringen maken met kerst

Ik hoop dat ze zich herinneren dat hun moeder moeite deed om er wat van te máken. Dat ik me heb ingespannen, naast alle andere 1 miljoen andere dingen die mijn aandacht behoeft. Dat ze het leuk hadden. Dat het gezellig was. Dat ze gelachen hebben. Aandacht kregen. Oprechte aandacht. Ooit gaan ze dat waarderen. Deze losgeslagen pubers van Loes.

Jaloezie… duh.. zóó 2016…  ?

Ps… mn klushuis heeft alleen nog een likje verf nodig. Uh. Veel verf… dat wel…. Nieuwe dakgoten misschien. Buitenvoegen bijwerken hier en daar… wat hang en sluitwerk vervangen. Keukenkraan heeft zijn beste tijd gehad. Parketvloer kan een schuurbeurtje gebruiken. Buitenschilderwerk nog? Hmm… tja!  Wordt vervolgd…

Ik ben Loes, bijna 43. Status: Na 22 jaar relatie, waarvan ruim 16 jaar getrouwd, in september 2016 gescheiden. En inmiddels zelfs weer verliefd. Kinderen: Ik heb twee zonen van 8 en 12 en co-ouderschap, ook met mijn twee honden. Dus soms heel stil in huis en dan weer een levendige boel. Werk: Ik werk 32 uur per week in 5 dagen. Heb een oud huis gekocht waarin geklust moet worden en ik loop dus standaard achter de feiten aan in mijn huishouden. #opgevenisgeenoptie Kernwoorden: accepteren wat is, loslaten (daar is ie weer), humor, liefde, respect.

Vind je deze blog waardevol? Doe ons een plezier en deel hem op social media.??

REACTIES

Papa - 7 dec 2018

Mooie blog loes. Maak ik ook goed op uit jouw woorden dat je zelf uit een gescheiden gezin komt aangezien je over stiefbroers en stiefzussen praat ? Anyway, mooi geschreven blog waar toch wel flink veel emotie in zit ....

Maxima - 8 dec 2018

Kom op zeg dit is toch super dom gelul volgens mij zitten er wel een paar flessen wijn in . Het is te hopen dat je dochters hebt anders krijg je een koekje van eigen deeg met een schoondochter zoals jij misselijkmakend.

Profielfoto van Ikke

Ikke - 8 dec 2018

Ik snap je. Jaloezie is niet leuk maar wel logischerwijs aanwezig. Vind ik ook lastig. Alles voor MIJN kinderen.. Dat betekent (te vroeg) loslaten.

Loes - 16 dec 2018

Normaal reageer ik nooit op reacties, maar de reactie van Maxima zette me aan het denken. Bedankt voor je heldere reactie. Tja wat zal het geweest zijn... een flesje of 3 denk ik. Ik was inderdaad echt laveloos. Dat ik überhaupt nog iets op papier heb gekregen mag een Gods wonder heten. Nu ik dit terug lees denk ik ook ' jeemig wat een bullshit zeg'. Want in nuchtere toestand ben ik helemaal natuurlijk niet bedonderd door mn ex, bestaat jaloezie niet en is mn ex schoonmoeder een engeltje. En hoe ik er bij kwam mijn kinderen leuke herinneringen te willen geven. Oh wat een gelul zeg. Schaam me dood! Wat kan het mij ook eigenlijk schelen hoe ze op hun jeugd en hard werkende alleenstaande moeder terug kijken. Dronkenmansgelal inderdaad. Dus enorm bedankt voor je nuchtere feedback. Daar drink ik er 1 op. Proost! :)

    Lientje - 23 dec 2018

    Fantastisch!!! Prima reaktie Loes!! Mijn haren stonden ook meteen recht overeind!! Als je gekwetst ben door een overspelige echtgenoot, die er met een ander vandoor gaat, en je daar boos, gefrustreerd en jaloers op bent, dan wordt je meteen ook nog eens als dronken lor bestempeld...... en dat door iemand die jou niet eens kent!! Je kent jezelf, je kent je gevoelens en er is niks mis mee!! Jij mag die gevoelens hebben, die twijfels en verdriet, en ik vind het super knap dat je daar zo eerlijk voor durft uit te komen. Ik snap een beetje hoe je je voelt, ik ben na 30 jaar huwelijk verlaten, doordat hij (na een paar jaar vreemd gaan) met zijn nieuwe vriendin en haar kinderen ging samenwonen.Al hoewel mijn kinderen al volwassen zijn en ik ook 2 jonge kleinkinderen heb, die ook regelmatig bij opa's nieuwe gezin zijn, weet ik wel hoe die jalouzie en boosheid steeds bezit van je kan nemen. Ik kan me niet voorstellen dat die gevoelens naar mijn ex en zijn *** ooit zullen veranderen. Sterkte in de moeilijke tijden...

Papa - 23 dec 2018

Loes en lientje , jullie emoties zijn heel herkenbaar en normaal ! Laat die maxima lekker kletsen , ze heeft geen idee welke gevoelens ontstaan als je ex je bedriegt met een ander of snel een andere relatie aangaat . Jaloezie en verdriet horen bij rouw verwerking en kan vele jaren doorgaan .

Heidi - 27 dec 2018

Voor mij eerste Kerst dat mijn toekomstige ex MIJN zoon meenam naar zijn vriendin en 4 kinderen... heel hard. Hij kent haar sinds augustus en heeft co ouderschap al stopgezet omdat zij 130 km weg woont en wil verhuizen naar haar... En dan mag ik niet zeggen dat hij slechte papa is... Dit is zeer moeilijk om te verwerken...

Papa - 27 dec 2018

Heidi , dat is heel moeilijk te verwerken idd, zeker als je ex de co-ouderschap heeft stopgezet en hij 130 km wil verhuizen naar zijn nieuwe vriendin, Het enige dat jij kan doen is een zo lief mogelijke moeder te zijn voor jullie zoon. Het is trouwens JULLIE zoon en niet alleen jouw zoon , maar ik snap de heftige emoties doordat je ex ervandoor rent en andere kinderen blijkbaar belangrijker vindt dat zijn eigen zoon. Zegt veel over je ex helaas ...

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 × = twintig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.