Menu

Het leven gaat door na de scheiding! Blog van Nadia

1 reactie
het leven gaat door

het leven gaat doorHet dagelijkse leven gaat ongenadig door. En wonder boven wonder gaat het best goed met me. Ik houd alle ballen in de lucht, heb mezelf gedwongen iedere week de oppas te laten komen en een uurtje naar yoga te gaan. Ik heb een nieuwe hobby gezocht om de eenzame avonden op de bank een beetje door te kunnen brengen. Ik voel me best ok.

Gaandeweg kom ik tot het inzicht dat het misschien maar beter is zo. Jarenlang heb ik rekening gehouden met de grillen en grollen van X (ex). Heb ik gebogen en gebamboed tot ik haast afbrak. De onzekerheid, de buien, de escalaties tussen X en Z (zoon), het egoïsme… het is genoeg geweest. Ik concentreer me op de leuke en goede dingen in mijn leven. Iedere dag probeer ik bewust stil te staan bij waar ik blij van word, waar ik me gelukkig over voel of waar ik me goed over voel. Het helpt, langzaamaan voel ik me beter in mijn vel. Ook letterlijk: ik verlies erg snel veel gewicht.

Ik heb jarenlang mijn focus gelegd op X en Z en mezelf weggecijferd. De eenzaamheid is iets waar ik veel moeite mee heb. En ik besef al snel: dit moet anders. Ik haal oude vriendschappen aan, maak afspraken met mensen die ik veel te weinig heb gezien en sluit in mum van tijd nieuwe vriendschappen met mensen van school. En ik ben blij verbaasd over de steun die ik vanuit onverwachte hoeken mag ervaren. Mensen die me ‘s avonds bellen en appen, heel trouw, omdat ze weten dat ik de avonden alleen zo moeilijk vind. Mensen die met mij afspreken zodat de zomervakantie waar ik zo vreselijk tegen op zag gewoon een hele leuke vakantie is geworden. Zoveel leuke dingen gedaan met zoveel lieve mensen. Wat een cadeau! En via Z ontmoet ik de vader van een schoolvriendinnetje. Een lotgenoot die me begrijpt zonder dat ik veel hoef uit te leggen. Ik kan veel van mijn zorgen, angsten en verdriet bij hem kwijt. Het is fijn om herkenning te vinden en samen te praten over de dagelijkse beslommeringen die toch anders zijn als alleenstaand ouder.

Langzaamaan ontdek ik kanten van mezelf die ik veel te lang opzij heb moeten zetten. Ik ben vrolijker, voel me lichter en mijn energie wordt langzaam maar zeker sprankelender.

Nadia: Ik ben 40 jaar en heb een zoon van 5 en een jonge hond. Mijn man wil scheiden en ik heb geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien.

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 26 dec 2015

Wat fijn, Nadia! Goed van je dat je weer invulling geeft aan je leven. Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk, dan volgt de rest een stuk makkelijker.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× negen = 72
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.