
Met slippende banden…
Hoe doe jij dat?
Hoe gaat dat bij jullie, de kinderen naar hun andere ouder brengen? Zitten jullie samen aan de koffie en worden dan de schoolperikelen, een hoestje bij jullie zoon of een wondje op het been van jullie dochter besproken? Of klinkt dit als een modern sprookje voor jou?
Hoe gaat het dan?
Zeggen jullie geen woord tegen elkaar? Brengt de één de kinderen ’s morgens naar school en haalt de ander ze ’s middags weer op waardoor jullie elkaar niet hoeven zien? Zet je vervolgens de tassen in de schuur bij de ander en zie je het gordijn boven dan bewegen? Of stappen de kinderen uit je auto die je drie deuren vóór het huis van je ex parkeert en rijd je vervolgens met slippende banden weg?
Wie had ooit gedacht dat het zo af zou lopen? Tien of twintig jaar geleden dronken jullie verliefd een drankje op een terras en vreeën jullie de sterren van de hemel.
Hoe nu verder?
Emoties zorgen ervoor dat het moeilijk is om je als een volwassen, welopgevoed mens te gedragen. Tegen de slager lukt het je wel om beleefd te zijn maar tegen de persoon waarmee je voor nageslacht gezorgd hebt lukt het niet.
Ik kan je helpen om de emoties die je in de weg zitten te neutraliseren zodat je wel met de vader/moeder van jullie kinderen even iets kunnen bespreken bij het wisselmoment. Nu zorgen dit soort momenten voor veel stress. Zowel bij jou als bij de kinderen. Zij voelen dit soort spanningen haarscherp aan.
Wat ook kan helpen is om voor de deur te gaan staan met het gevoel “wij zijn samen de ouders van….”. De conflicten die ten grondslag liggen aan het gedrag bij de overdracht zoals die nu is, liggen vaak op het ex-partner stuk. Wanneer je handelt vanuit de gedachte dat je altijd samen ouders zult blijven zul je minder weerstand voelen en kun je neutraler reageren op de andere ouder.
Ben jij de ouder waar het niet aan ligt?
Vertoont jouw ex-partner bovenstaand gedrag tijdens de overdracht van de kinderen? Wil jij heel graag even over regeldingetjes praten bij het wisselmoment en ligt het allemaal niet aan jou? Ook jou kan ik helpen. Je ex-partner hoeft niet aanwezig te zijn bij de gesprekken die wij met elkaar voeren. Wanneer jij uit de boksring stapt, is er geen gevecht meer.
Wil jij een stressvrije overdracht van de kinderen? Bel of mail me dan!
Lieve groet,
Carolien Roobol
Lees ook de andere blogs van Carolien.
J - 18 jan 2021
En als jouw emotie niet ligt bij je ex-partner maar bij de nieuwe partner van je ex. En dit dus de belemmering is voor een fijne overdracht
Carolien Roobol - 19 jan 2021
Beste J, Jammer dat de nieuwe partner van je ex invloed heeft op de overdracht van de kinderen. Beinvloedt het je ex-partner of beïnvloedt het jou? Misschien kun je denken: "hij/zij is de nieuwe partner van de vader/moeder van de kinderen". Gevoelsmatig schept dat afstand.
Fien - 18 jan 2021
Ik kan je alleen maar beamen, voluit, Carolien, in je slotakkoord. Toen ik besloot niet meer te vechten keerde het tij.
Carolien Roobol - 19 jan 2021
Wat goed Fien! Bewijs dat je zelf verandering kunt brengen in de situatie. Groet, Carolien Roobol
Joris van Sprundel - 21 jan 2021
Het ligt volgens heel veel ouders niet aan hun maar aan de andere ouder maar is dat eigenlijk wel zo?
Jolanda - 21 jan 2021
Blijft gewoon moeilijk als je ex-vrouw ineens zegt dat er niks meer is. Dan zegt dat ze nergens anders terecht kan met de kinderen dan bij een gezamenlijke goede vriendin. Om vervolgens daar maar te blijven wonen, want heel toevallig is de vonk overgesprongen. Als je dat gebeurt, voel je je vernedert en in je rug gestoken. Sorry als ik dan tijdens de overdracht niet gezellig een praatje ga maken. Ze is de moeder van mijn kinderen klopt, maar dat verandert er niet heel veel aan op dit moment.
Fien - 26 jan 2021
@Jolanda je bent het je kinderen verschuldigd om je als een volwassenen te gedragen. Ongeacht wie wat deed. Dat is namelijk van jou en je ex en je kinderen kunnen daar niets aan doen. Je kunt op zijn minst groeten en gedag zeggen. Je hoeft geen hele verhalen te wisselen, maar blijf beleefd.