Menu

Hij heeft een nieuwe vriendin, blog van Astrid

1 reactie
nieuwe vriendin

De dag die je wist dat ging komen is eindelijk daar.

“Hij heeft je gemist.” Huh, dat zal toch wel niet? Maar vriendin J. is er heilig van overtuigd. Ok, ik kan de stevige omhelzing van ex bij terugkomst van vakantie ook niet zo goed plaatsen. Maar dat hij me gemist heeft? Misschien heeft ze gelijk, kort geleden opperde hij dat we volgend jaar onder gelijke omstandigheden misschien maar weer met z’n drieën op vakantie zouden moeten gaan. Beter voor onze dochter en we kunnen het toch prima met elkaar vinden? Ik moet er persoonlijk niet aan denken, maar stiekem voel ik me gevleid. Sinds we uit elkaar zijn, krijg ik eindelijk beetje bij beetje de bevestiging die ik in 11 jaar relatie nauwelijks heb gehad. En hoe vreemd het ook klinkt, maar dat voelt goed.

Een week later. Op zijn eigen onbeholpen manier meldt ex dat hij een ander heeft. Niks voorzichtig inleiden, nee, tussen het afruimen van de borden door. Met dochter er bij. Geen ruimte voor vragen. We hadden een afspraak in het ouderschapsplan. Wat je tussen de lakens doet met een ander is je eigen zaak, maar dochter wordt hier voorlopig niet mee geconfronteerd. Maar zoals zo vaak schendt ex afspraken. Dochter is al op de hoogte. Weer ben ik degene die hem op een uitglijder moet wijzen. En weer ben ik aan het eind van het verhaal de zeikerd.

Het bestaan van ‘de ander’ komt hard aan. Ik wist dat deze dag zou komen. Ik ben na 1.5 jaar nog steeds de scherven van onze scheiding aan het opruimen. Maar voor mannen is dit blijkbaar makkelijker. En ik kan hem geen ongelijk geven. Een fris iemand, met wie hij niet alle ellende heeft meegemaakt die onze relatie heeft doen stranden. In gedachten hoor ik ook de nieuwe vriendin zeggen dat ik een zeikerd ben. Dat zij nooit zo moeilijk zou doen over wat er allemaal gebeurd is. Dat het leven met haar een stuk leuker wordt. Ik mag haar nu al niet en besef tegelijkertijd wat een onwaarschijnlijk kinderachtige houding dat is.

Maar mijn god, wat doet dit zeer. Alsof het nu ‘echt’ uitgemaakt wordt. ‘Niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen leven’ is nu definitief voorbij. Ex kan het prima zonder mij. Niet dat ik hem terug zou willen. De koek was echt op. Maar toch kreeg ik af en toe -eindelijk- het gevoel speciaal te zijn. Een positie die ik nu aan een ander af moet staan. Ik herken overigens in alles wat hij doet en zegt over zijn nieuwe liefde de hem zo kenmerkende wispelturigheid. Diezelfde wispelturigheid waar ik knettergek van werd. Na huilbui nummer zoveel besluit ik dat ik haar hem van harte gun. Ik wens haar sterkte. En ik ga maar eens beginnen met de rest van m’n leven. Het wordt tijd.

(NB: deze blog is een tijdje geleden al geschreven maar op de plank blijven liggen. Ondertussen ziet de wereld er een stuk leuker uit. Wil je weten waarom? Lees dan mijn blog ‘oude liefde roest niet’)

Mijn naam is Astrid, ik ben 44 jaar en supertrotse moeder van een dochter van 6. Sinds mei 2015 gescheiden met co-ouderschap. Hoewel de scheiding soepel ging, ex en ik prima met elkaar over weg kunnen en ook de jongedame haar draai lijkt te hebben gevonden, is het voor alle drie toch ‘zoeken’ naar het hoe nu verder. Als individu maar ook samen.

REACTIES

Amsterdammer in Brabant - 3 mrt 2017

Astrid , je geeft in je blog aan dat het bij "mannen" anders werkt en makkelijker aan een nieuwe vriendin beginnen ... Je weet dat het ook andersom kan gelden en de vrouw binnen een paar maanden met een andere man gaat samenwonen , of de kinderen dat nou wel of niet leuk vinden ? Geldt voor beide sexen echt hetzelfde hoor .

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− zes = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.