Menu

Hoe doen anderen dat, scheiden? Heb jij ook zo’n behoefte aan herkenning?

Scheiden, hoe doen anderen dat?

Tijdens de afhandeling en de verwerking van je scheiding komen er ontelbaar veel vragen op je pad. Grote vragen maar ook heel veel kleine vragen. Om grote stappen te zetten maar ook zeker om gewoon door de dag heen te komen. In het begin deel je nog veel met je vrienden en familie maar in de loop van de tijd wordt dat minder. Logisch, zij gaan door met hun leven en jij wil eigelijk ook wel doorgaan maar dat is niet zo makkelijk..

Scheiden, hoe doen anderen dat?

Je staat er vaak alleen voor en je moet dus veel beslissingen zelf nemen. Het is natuurlijk super fijn om dan van anderen te horen hoe zij dat doen. Daarom zijn we zo blij met onze bloggers. Heb jij al veel blogs van onze ervaringsdeskundigen gelezen??

Wil jij (anoniem) je verhaal delen en anderen helpen?

Wij zijn dus altijd op zoek naar de ervaringen van anderen. Door het delen van jouw leven tijdens en na de scheiding, help je anderen op weg, inspireer je ze om bepaalde keuzes te maken en geef je door de herkenning ook veel erkenning aan de fases waar iedereen doorheen gaat. Want hoe persoonlijk je scheiding ook is, iemand anders heeft al iets dergelijks meegemaakt!

Kun jij schrijven? Dan weet je dat schrijven ook voor jouzelf helend kan werken. Door jouw gevoelens, onzekerheden, gedachten en wensen aan het papier toe te vertrouwen, werk je onbewust aan jouw eigen verwerking én help je anderen.

Kom bloggen bij nieuwestap.nl

Wil jij meewerken aan onze missie: “wanneer je gaat scheiden, doe het dan goed?” Help ons dan om de ouders in scheiding zo goed mogelijk voor te lichten en deel jouw kennis en ervaringen.

Schrijf een proefblog van ongeveer 500 woorden en stuur het naar info@nieuwestap.nl. Dan reageren wij zo snel mogelijk!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 + = elf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.