Menu

Iain blogt over de periode net na zijn scheiding

1 reactie
papierwerk en scheiding

De tijd blijft toch voorbij vliegen, hoe cliché het ook klinkt.. Er gebeurd ook zoveel, het is gewoon bijna niet bij te houden. Laatst kregen Conny en ik dus te horen dat de scheiding officieel is bekrachtigd door de rechter. Poeh, aan de ene kant verandert er niks, want ja, je leeft er al naar toe, je leeft al bijna volledig gescheiden en je werkt naar de toekomst. Maar aan de andere kant, er verandert wel degelijk een hele boel.. Tot het moment dat je echt de papieren binnen krijgt van de mediator blijft er toch die kleine gedachte: is het toch een droom? En dan komt het pakketje binnen, pats boem, dan is het ineens erg echt.

Nu we dan de papieren van de scheiding binnen hebben, kunnen we weer wat andere praktische dingen gaan aanpakken. Sommige dingen hadden we al opgepakt, maar daar zijn we nog altijd mee bezig, zoals het verdelen van schulden en spullen. Niet het leukste karwei, maar wel erg noodzakelijk. Daarnaast maken we nu ook een planning hoe we alles gaan aanpakken zolang we nog in een huis wonen. Maar wat de uitspraak van de rechter over de scheiding wel mogelijk maakt: ik kan nu officieel urgentie gaan aanvragen bij de woningbouw. Daarvoor moet er wel weer een hele papierwinkel worden aangeleverd: de aanvraag, uitspraak van de rechter, kopie ouderschapsplan, kopie IB60, bewijs van inkomen.. Daar ging weer een boom.. Maar het moet wel, ik heb toch echt mijn eigen plek nodig. Hoe langer ik nog in dit huis blijf, hoe meer ik me begin te irriteren en frustreren aan de scheiding, aan Conny, aan de situatie..

Vorige keer was ik helaas mijn werk kwijt geraakt.. Maar vlak erna kreeg ik wel te horen dat ik op gesprek mocht voor een nieuwe baan, weer via hetzelfde uitzendbureau en dezelfde intercedente. Eigenlijk is dat wel fijn, zo leer je elkaar wel kennen, en mijn intercedente weet ook van de situatie af. Ze gunt mij het ten zeerste en doet ook zeker haar best voor mij. Nou, dat blijkt wel.. Dit jaar heeft ze me al op 4 projecten mogen voorstellen waar ik ook mocht komen werken. De 4e is nu net begonnen, ik mag sinds vorige week weer heerlijk werken. Het is wel weer even wennen, een nieuw bedrijf, nieuwe collega’s. De sfeer is er heel anders, niet beter of slechter, maar gewoon weer anders. De eerste week kijk je toch echt de kat uit de boom, zeker als je nog volop in een scheiding zit. Je vraagt je dan steeds weer af: hoe veel moet ik er over kwijt? Moet ik het eigenlijk wel zeggen? Zullen ze me dan niet een aansteller vinden? Of gaan ze juist weer zoveel medelijden hebben met me, dat het teveel word? Allemaal lastige vragen en moeilijke afwegingen.

Maar aan de andere kant, ik ben wel erg blij dat ik weer volop kan werken, dat geeft weer heel afleiding en het is een betere inkomen dan de bijstand. Maarja, wees eerlijk, alles is beter dan de bijstand. Zeker als je moet gaan sparen voor een verhuizing.

Nu is het voor mij weer een periode van alles laten bezinken en dan verwerken, maar tegelijkertijd ook naar de toekomst kijken. Zorgen dat ik lekker aan het werk kan blijven, zorgen dat ik urgentie krijg voor een woning, zorgen dat ik dan een andere woning krijg waar ik mijn thuis van kan maken. Zorgen dat mijn kinderen niks tekort komen, dat ik mezelf niet te kort doe, zorgen dat ik ook aandacht geef aan mijn vrienden. En ondertussen natuurlijk doorgaan met alles regelen met Conny.

Hopelijk krijg ik snel een leuke woning, waar ik de ruimte heb om Sean en Eowyn allebei een eigen kamer te kunnen geven, dat hebben zij wel verdiend. Zeker met een oog op de toekomst, want over een paar jaar zit Sean in de “meisjes zijn stom” fase, en dan wil ja natuurlijk niet op een kamer slapen met je kleine zusje. Nu kan dat nog prima, ze zijn eerder elkaars beste vriendjes wanneer je ze samen ziet. Dat is zo mooi om te zien, zo teder als Sean is voor zijn zusje. En waag het niet om wat bij haar te doen, grote broer Sean komt je straffen.. Heerlijk om te zien hoe die twee gewoon doorgaan met leven en ontwikkelen, dan weet je weer waar je alles zo voor doet nu, waarom ik nu zoveel moet incasseren, zodat die twee (b)engels een mooie toekomst tegemoet gaan.

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 14 jan 2016

Fijn dat je weer werk hebt, Ian! Dan kun je inderdaad weer op gaan bouwen. Of je het moet vertellen op je werk...? Lastig, inderdaad. Ligt er ook maar net aan hóe je het vertelt, denk ik, wat voor reactie je krijgt. Als je laat zien dat je er sterk in staat, dat je je best doet en positief bent en vooruit kijkt, zal niemand je een aansteller vinden of medelijden krijgen. Maar het blijft moeilijk ja, hoe dat valt in een nieuwe omgeving. Succes in je nieuwe baan!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.