Menu

Iain blogt: scheiden en dan….

scheiden en dan

scheiden en danDe tijd vliegt… Met alles regelen gaat de tijd zo snel.. En ondertussen was kleine Sean alweer 3 jaar geworden. Wat word dat kereltje groot en wat ontwikkelt hij zich snel ineens. Maar hij blijft nog altijd heel erg lief tegen Eowyn en mij…

Scheiden en dan?

Wat is er weer veel gebeurd de afgelopen periode. Conny is er nu voor uit gekomen dat ze toch al langer gevoelens heeft voor een ander. Best wel even een klap, maar ik vermoedde het al wel. Dat maakt het alles uitpraten en uitwerken een stuk moeilijker, zeker omdat ze meteen elk weekend bij hem wil logeren. Aan de andere kant: de kids zijn allebei altijd nog erg blij mij te zien. Van Sean krijg ik altijd weer een hele dikke knuffel wanneer ik thuis kom van werk en Eowyn lacht dan steeds van oor tot oor. Dat zijn de leuke dingen, waar je het allemaal voor doet.

Ondertussen is kleine grote Sean dus 3 geworden. Dat was wel even wennen om zijn verjaardag te vieren zo na de scheiding. Er zijn niet zoveel mensen gekomen, maar de mensen die kwamen, waren wel grotendeels de belangrijke mensen voor mij. Al met al was het wel erg gezellig, Sean was erg blij met zijn cadeau’s en genoot volop van alle aandacht. Heerlijk om je jochie zo te zien stralen…

In de laatste paar maanden ben ik zelf ook flink gaan zoeken naar dingen om afleiding in te zoeken, zeker op de momenten dat ik een weekend alleen ben, omdat Conny met de kinderen bij haar vriend is. Ik kan vaak erg fijn bij een goeie vriendin langskomen en van alles bespreken, maar ook gewoon aan andere dingen denken dan de scheiding. Enkele vrienden nodigen me ook regelmatig uit om met een klein en enthousiast groepje bordspellen te spelen. Heerlijke afleiding en het is erg leuk. Zo kom ik de weekenden dus wel door, zeker met mijn hobby’s.

Nieuwe hobby’s

Daarnaast krijg ik wel alle ruimte om twee andere hobby’s te beoefenen. Ik kan ook heel erg tot rust komen wanneer ik ga wandelen en ik mooie plaatjes van de natuur kan schieten. Ok, ik ben op dat vlak nog echt een amateur, maar ik kan al wel aardig plaatjes schieten, hoor ik. Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen toch?

Mijn andere hobby is MOC. My Own Creation. Die kan ik meteen combineren met fotografie. Mijn huidige project is om een jachthaven te maken, compleet met duikschool en restaurant. Een leuke uitdaging. Het is wel lastig om alles bij elkaar te vinden, en het bedenken van alles is ook een klus, maar… dat is ook wel weer de helft van de lol die ik eraan beleef.

Ondertussen is wel de hele papierwinkel door de mediator naar de rechtbank gestuurd, dus is het nu afwachten wanneer de rechter zijn of haar krabbel heeft gezet. Dan zijn we echt gescheiden en kan ik ook naar de woningbouw gaan om urgentie te vragen voor mijn eigen woonruimte. Hopelijk kan dat allemaal snel en heb ik snel een groot genoeg huisje voor mijzelf en Sean en Eowyn. Wanneer ik dan mijn huisje heb en helemaal over ben, ga ik dat mooi vieren.. Een verlaat verjaardagsfeestje en een feestje dat ik dan van mijn ex af ben. Vieren dat de scheiding geregeld is en dat ik dan naar de toekomst kan kijken.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.