Menu

Ik koester vandaag, gedicht van I-Pat

2 reacties
verstoten vader

Zondag was het, je kwam naar me toe rennen. Ik kon je heel even zien. 
Je armpjes wijd in een lange roze jurk en witte gympies.
Je sprong in mijn armen en je begon meteen met vertellen.
Je vertelde over je zwemles in badje twee. Je vertelde over school.
En je vertelde me dat je me heel erg hebt gemist en je volgende vraag is, of ik wat van je speelgoed, dat nog bij mij ligt, wil opsturen.

Er is weinig tijd, dus we gaan snel even spelen.
Je hebt nog geen idee van goed of fout. 
Je hebt nog geen idee van wat jou is aangedaan.
Jij wordt voor de gek gehouden en door je jonge leeftijd geloof je het uiteraard nog. 
Ik kan het je niet kwalijk nemen.
Het heeft op dit moment geen zin om dingen te veranderen, dat doe ik wel weer als je straks weer gaat. Voor nu koester ik ons moment.

Vandaag, op deze zondag, zal ik alles even met rust laten.
Ik ga jou helemaal niet belasten met mijn gevecht om jou.
Ik pak je stevig vast en fluister in je oor dat je even moet vergeten wat er allemaal is gezegd. Alles is gelogen en als je straks ouder bent zal ik je dat allemaal laten zien.

Het zijn twee leugens geweest die ervoor zorgen dat je van mij wordt verstoten. 
En het doet pijn, want hoe bewijs je iets wat niet is gebeurd?
Ik laat het even met rust vandaag. 

Want vandaag ben je heel even bij mij!

Dat koester ik.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere blogs van I-Pat.

REACTIES

Marklover - 17 aug 2021

Wat fijn voor jou om te lezen dat je je dochter even hebt kunnen zien. Is dit een stap naar meer? Of was het eenmalig?

I-pat - 23 aug 2021

Hallo Mark, In mijn volgende blog ga je het antwoord op je vraag vinden ;-)

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 + = veertien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.