Menu

Je ouders zijn gescheiden dus dan zal jij later ook wel gaan scheiden.

gescheiden

Deze blog is afkomstig van VillaPinedo.nl. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat jongeren van gescheiden ouders een negatievere houding tegenover het huwelijk hebben en vaker zelf ook scheiden dan jongeren uit intacte gezinnen. Dit is natuurlijk niet zo gek, aangezien deze jongeren van dichtbij hebben meegemaakt dat het huwelijk ook fout af kan lopen met alle gevolgen van dien.

Maar wat doet het hebben van gescheiden ouders voor het liefdesleven van jongeren? Er is bewezen dat jongeren met gescheiden ouders eerder aan relaties beginnen en veel meer risicogedrag in deze relaties laten zien. Zij missen de warmte, veiligheid en vastigheid van de relatie tussen hun ouders. Zij zullen deze vastigheid van een relatie dus proberen te compenseren door zelf een relatie te nemen. Ook is er bewezen dat deze jongeren meer behoefte hebben aan een gesprek met ouders over relaties, wat kan en mag en wat vooral niet kan en mag, dan kinderen uit een intact gezin.

Toen ik dit in mijn studie (kinder- en jeugdpsychologie) leerde schrok ik eigenlijk wel. Ik dacht terug aan mijn eigen relaties en voor mij klopt dit allemaal. Ik wilde zo graag een vriendje, met alles wat daarbij hoort. En heb hele stomme dingen gedaan in mijn jeugd. En nu realiseer ik het mij pas. Het is niet altijd dé reden, maar het komt toch wel even hard binnen als je erachter komt dat het gemis van een gezonde relatie in je directe omgeving invloed heeft gehad op je eigen liefdesleven.

Malou (21)

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier × = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.