Menu

Kies voor jezelf, gedicht van Femke

3 reacties
gedicht over scheiding

Voelen…

 

Ik voel en zie aan van alles dat het niet

zo goed met je gaat.

Ik zie het aan de manier waarop je reageert.

De manier waarop je excuses maakt.

Ik voel gewoon dat je niet voor jezelf staat.

 

Misschien komt het omdat ik inmiddels zelf een harde les heb geleerd.

Omdat ik ook alles maar door de vingers zag.

Het maakte dat ik dierbaren de rug heb toegekeerd.

En eindelijk tegen mezelf zei: “kies voor jezelf, ja ’t mag!”

 

Maar vaak zijn situaties zo ingesleten.

En heb je geleerd er vooral voor anderen te zijn.

Ook heb je jezelf aangeleerd je eigen gevoelens te negeren en ‘vergeten’.

Totdat je op alles vast loopt en inwendig huilt van de pijn.

 

Pijn van het kwijt zijn van je eigen identiteit.

Opgebrand van alle eenzaamheid, verdriet en zorgen.

Moegestreden van de strijd.

Weer opzien tegen de dag van morgen.

 

Ik weet inmiddels hoe bevrijdend ‘ergens uitstappen’ voelt.

Maar ook hoeveel angst en onzekerheid dat geeft.

Misschien snappen we beiden over enkele jaren wat ik met deze woorden destijds heb bedoeld.

Maar het is niet iets wat jij nu zo beleeft.

 

Ondanks dat ik haarfijn aanvoel hoe het nu écht met je gaat.

Mijn intuïtie sterk ontwikkeld is.

Geef ik je enkel soms wat wijze raad.

Totdat je zelf inziet: “ik geloof dat ik ergens in mijn leven iets mis”

REACTIES

Arlette - 19 okt 2018

BESTE Dank je voor het gedicht,ikzelf zit in een positie,van een 4 de maal breuk...al 2jaar in een huis wonen met iemand waar ik geen enkel emontieel binding mee heb... En dan nog letterlijk in de koud moet zitten,omdat we hier een kachelsytem hebben dat alleen met houten kolen kan gestookt worden om de aangesloten radiadors een beetje op te warmen..En dus van 12uur avonds uitgaat tot 9.30 smorgens Heb fybromyolgie, rug en nekopratie over jaren heen..Ga dus niet uit werken om andere mensen te kunnen zien...Geen contact met kinderen of geen vriendin en op 2 na die ik kan bellen,maar afstand is te ver om elk jaar regelmatig te zien BEN INGESCHREVEN VOOR SOCIAAL APP,MAAR HEB DAAR OOK ANGST VOOR OMDAT IK DAN NOG MEER ONKOSTEN HEB DAN NU HIER...WEET ECHT NIET HOE IK HIER UIT GEERAAK EENZAAMHEID VREED JE INDERDAAD KAPOT BEN 57 JAAR EN ZIE DAN DAG DAGELIJKS BEGRAFENISSE recht over mijn deur...wie kan helpen?

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 20 okt 2018

    Namens Femke: Eerlijk gezegd weet ik niet goed wat ik ermee aan moet met al die woorden. Bij mij komen ook dingen als ' echt voor jezelf opkomen en kiezen' en 'de ballen hebben om uit situaties te stappen die je niet blij maken', op. Want je geeft mij de indruk wel dat nadat je al 4x gescheiden bent, je er blijkbaar nog niet veel van geleerd hebt. Klinkt onaardig en streng, maar je blijft zitten in omstandigheden waar je niet blij van wordt. JIJ bent de enige die je leven kan en moet inrichten. Alleen jij!! Daarin moet je zelf stappen zetten en keuzes maken hoe moeilijk, eng, lastig, ingewikkeld ook! Ga in therapie, werk aan jezelf, zoek contact met maatschappelijk werk wat gratis is vanuit gemeente of zoek contact met gemeente, sociaal domein, die hulp in gang kan zetten. Jij hebt de regie over je eigen leven, ook al ben je daarin soms beperkt! Zorg dat je daar stappen in maakt, dan zul je zien dat er vanzelf mensen op je pad komen en mooie dingen. Je moet ze alleen ook wel willen zien en stappen durven zetten!. Veel sterkte en succes! Femke

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 19 okt 2018

Och Arlette, wat zit jij in een moeilijke situatie! Ik wil je aanraden om lid te worden van onze gratis community zodat je met anderen in contact kan komen. Ook kan je wellicht via je huisarts hulp vragen. Heel veel sterkte!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier × 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.