Menu

De kinderen van Daniël geven hun kijk op de de scheiding

kinder kijk op de scheiding

Inara weet dat ik regelmatig blog. En ze vraagt af en toe waar ik over schrijf. Ik vertel het eerlijk. Nu het vakantie is heeft ze een ander idee. Ze wil dat ik op ga schrijven waarom zij het niet leuk vindt om de oudste te zijn. Ik geef het gesprek ongeveer weer zoals het gegaan is. Het leek bijna een echt interview. En zoals ik al dacht begrijpt ze goed waar mijn blogjes over gaan.

Inara en haar kijk op de scheiding

Inara wordt er moe van om altijd het goede voorbeeld te moeten geven. Ook vindt ze dat ze bijna alles moet doen. En met alles bedoeld ze dat ze alle ouders moet helpen en alle kinderen. Door mijn hertrouwen zijn dat een extra mamma, broertje en zusje. Eerlijk gezegd klopt dit wel een beetje, al komt de pré-puber al een beetje naar buiten. Als oudste kan ze meer en ze gaat later pas zien dat de andere kinderen ook aan de beurt zijn als ze een bepaalde leeftijd bereiken. Maar dan is Inara ook ouder geworden en heeft ze weer nieuwe uitdagingen. Ik begrijp haar dus wel, maar weet even geen oplossing.

De scheiding rolt als gespreksonderwerp naar binnen. Inara vindt het vervelend dat mijn ex en ik gescheiden zijn. Inara mist de andere ouder, als ze bij de ene is. Ook vindt ze het jammer dat mijn ex gaat verhuizen. Ze is bang dat ze haar zusje gaat missen doordeweeks. Dat ze altijd mag videobellen maakt wel iets goed, maar niet alles. Maar aan de andere kant woont ze nu dichter bij tante H en dat is erg leuk. Zeker met haar neefje en nichtjes kan ze leuk spelen.

Leuk aan de scheiding vindt ze dat ze beide ouders nog steeds wekelijks, zo niet bijna dagelijks, ziet. Uit haar klas weet ze dat dit niet altijd het geval is. Inara vindt het ook leuk dat ze twee mamma’s heeft. En ook haar bonus broertje en zusje zijn wel eens stout, maar meestal lief. Samen met haar broertje kan ze Skylanders spelen. En dat is zeker erg megaleuk. Inara gaat zeker haar bonus broertje missen nu die drie weken naar zijn vader gaat. De bonusmamma mag invallen met Skylanders.

Ze sluit af dat het erg leuk is dat ze haar A-diploma heeft gehaald. Ik weet niet wat dit met de scheiding te maken heeft, maar hiermee wil ze afsluiten. Wel waren alle mamma’s en pappa aanwezig. Dan zijn we weer een attractie op zich, maar daar zijn we inmiddels aan gewend.

En de kijk op de scheiding van Natalya

Natalya wil ook nog wat zeggen. Natalya vindt het spannend om naar een nieuwe school te gaan. Ze vindt het superleuk. Ook Natalya vindt het fijn om nu dichterbij de eerder genoemde tante H te wonen. En aan de andere kant vindt ze het minder leuk om van haar huidige school af te gaan. En daarmee sluit zij het al snel af.

Je merkt het verschil in leeftijd. Inara heeft de scheiding bewuster mee gemaakt. Maar er is iets nog veel belangrijker voor me. Dat zijn woorden die ze niet zeggen en die ik andere kinderen wel hoor zeggen in vergelijkbare situaties. Wie weet wat ik bedoel, mag het zeggen.

Daniel is enige tijd geleden gescheiden en inmiddels hertrouwd. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als hertrouwde vader. Daniel woont samen met Patricia en haar kinderen. Het boek over het eerste jaar Voor onze kinderen is 10 april 2015 verschenen en verkrijgbaar bij bij de betere boekhandel. Deel twee komt in 2016 uit.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − drie =

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.