Menu

Wat te doen met een kostbare verzameling bij de boedelscheiding

waarde verzameling boedelscheiding

Vraag

In onze gratis vragenrubriek kregen we een vraag over een kostbare verzameling en de boedelscheiding.

Ik zit helaas in een scheiding en we zijn bezig een lijst op te stellen van alle inboedel voor de verdeling.
Nu heeft mijn ex een grote verzameling. Deze verzameling had hij al voor we bij elkaar kwamen. In de loop van de jaren dat we bij elkaar zijn, is deze nog wel verder aangevuld. De verzameling heeft waarschijnlijk een behoorlijke financiële waarde (loopt algauw op tot vele duizenden euro’s).

We zijn geregistreerd partner in gemeenschap van goederen.Valt deze verzameling onder de te verdelen inboedel?Ik wil niet bij voorbaat hier moeilijk over doen. Helaas doet hij dat wel. Hij wil dat deze verzameling buiten de verdeling en/of waardebepaling blijft. Anders gaat hij het doneren aan een vriend.

Antwoord

Priska Voskuil van De Boorder Advocaten geeft het volgende antwoord:

Op basis van jouw informatie meen ik dat de verzameling gewoon onderdeel uitmaakt van de gemeenschap van goederen en in de verdeling bij helfte (50/50) dient te worden betrokken. Indien jouw ex-partner de verzameling weggeeft zonder jouw instemming, dan zou jij je op het standpunt kunnen stellen dat hij schade toebrengt aan de gemeenschap. Hij dient dan het desbetreffende bedrag aan de gemeenschap vergoeden.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vijf = 6

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.