Menu

Loslaten is vertrouwen, ik hoef niet te weten wie de nieuwe vriendin is

1 reactie
nieuwe vriendin

Vorige zomer was chaotisch, maar heb ik er wel het beste van weten te maken met de kinderen. Het scheidingsnieuws was echt net bekend en de drie weken met elkaar ‘op vakantie’ werden dus geannuleerd. Deze zomer zie ik de kinderen voor het eerst langer dan vijf dagen niet, zelfs twee hele weken niet. Een ervan gaan ze weg met papa’s nieuwe vriendin en haar kinderen. Ze hebben er zin in. Ik heb de nieuwe vriendin nog niet ontmoet. Vriendinnen van mij vragen hoe ik het doe; het niet hoeven weten wie de nieuwe vriendin is met wie mijn kinderen op vakantie gaan.  

Twee werelden

Ik heb een foto van haar gezien en verhalen gehoord van de kinderen dat ze lief is. Ik vertrouw op hun gevoel en hoor in de verhalen dat zij voor hen zorgt waar hun papa het laat afweten. Daarbij vertrouw ik genoeg op mijn ex dat hij de kinderen niet in gevaar brengt. Dat moet ook, anders is het niet te doen. De kinderen leven in twee werelden, twee huizen. Zijn huis, zijn regels en mensen. Mijn huis, mijn regels en mensen. Zijn mensen horen bij hem, klaar. Ik hoef dus ook niet te weten wie zijn nieuwe vriendin is. En dat schijnt dus heel raar te zijn.

Vertrouwen

In Afrika hebben ze een gezegde: ‘It takes a village to raise a child’. En dat klopt, mijn ex en ik doen het niet alleen. Er zijn zoveel mensen om onze kinderen heen die ze helpen groot te worden. Moet ik iedereen persoonlijk kennen? Nee. Moet ik met mijn kinderen in gesprek blijven en ze blijven zien in hoe ze reageren op andere mensen? Zeker weten. En daar ligt in mijn beleving de sleutel naar vertrouwen.

Ik luister en geef tips om met de lieve én met de boze buitenwereld om te gaan. Hiervoor moet ik ‘loslaten’ om ze te laten groeien. Ik vertrouw op wat ik mijn kinderen tot dusver heb geleerd. Achteraf hoor ik wel wat er leuk en wat er lastig was en hebben we het over wat ze volgende keren zouden kunnen doen of zeggen. Ik ga ze mega missen, maar weet dat ze zich redden en het leuk gaan hebben.

Ik ben Emma, 39 jaar en moeder van drie kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Het is inmiddels een jaar na de ‘scheidingsmelding’ van mijn ex. Communiceren zonder spanning en strijd werd al snel onmogelijk. We doen daardoor aan parallel ouderschap ‘light’ (zonder mediator ter ondersteuning in het contact) om de kinderen niet extra te belasten. Communiceren doen we alleen als het echt noodzakelijk is en op een korte en zakelijke manier, dit weten we allebei. Alles voor de kinderen. Hoe dit het beste kan leer ik al doende, maar we merken nu allemaal al meer rust en vrijheid in ons leven dan in alle voorgaande jaren ‘samen’.

Lees ook de andere blogs van Emma.

REACTIES

Cindy - 27 aug 2021

Heel herkenbaar. Zo stond ik er ook in. Sommige mensen in mijn omgeving vonden het raar en bleven aandringen op een ontmoeting. Dit heb ik nog heel lang uitgesteld omdat ik daar zelf niet aan toe was. Tot dat ik merkte dat mijn kinderen het zelf erg fijn zouden vinden dat ik haar eens zag. Uiteindelijk heb ik haar toen kort ontmoet. Maar zolang mijn kinderen het fijn hebben met haar en ook met haar kinderen, ben ik ook blij voor hen. Verder heb ik er zelf alleen maar last van om steeds in contact te zijn. Dus daar kies ik bewust niet voor. Zo moet iedereen het juiste pad kiezen. Laat je vooral niet dwingen tot een ontmoeting als het niet fijn voelt of wanneer je er niet aan toe bent.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.