Menu

Nadia: SOA test door ontrouw van mijn ex?

soa test

Weliswaar houd ik mezelf op de been, ga ik af en toe een stapje voorwaarts en soms weer twee stappen achterwaarts, maar het knaagt. Het knaagt van binnen en wat ik ook doe, ik raak het niet kwijt. X heeft mij zoveel verhalen verteld. Heeft zoveel gelogen en heeft me bedrogen. Wat als? Wat als ik iets engs heb? Wat als ik ziek ben? Door hem? Het komt boven en ik stop het weg. En soms plopt het zo weer omhoog. Op de gekste momenten. Ik moet er iets mee. Onzekerheid is niet goed voor me. Het is slopend. Ik moet weten waar ik aan toe ben. Is het angst wat me tegen houdt? Of is het schaamte?

SOA test

Hoe dan ook, op een zekere dag geef ik mezelf een schop onder mijn kont en meld ik me bij de huisarts. Even slikken en weer doorgaan. Beste huisarts, mijn man is mijn man niet meer, maar erger dan dat: hij heeft rond gerotzooid en wat betekent dat voor mij? Gelukkig is de beste man erg begripvol en vindt hij dit een goede stap. Even later heb ik de benodigde spullen en formulieren, haal ik diep adem, doe de benodigde test en meld me bij het bloedprikken. De blik van diegene die mij gaat prikken, zegt mij genoeg. Dit is het meest vernederende moment in mijn leven. En ik kan er zelf niet eens iets aan doen. Hoofd op, rug recht en laat wat andere mensen van mij denken maar van mij afglijden. Ik wil weten waar ik aan toe ben. Alles beter dan dit geknaag en deze onzekerheid.

Uitslag

Natuurlijk duurt het een paar dagen voordat de uitslagen van de SOA test er zijn. Ik neem mezelf voor om gewoon door te gaan, gewoon te leven zoals altijd. Maar het plopt steeds vaker op. Want wat als de uitslag niet goed is? Wat als? Wat als? Ik ben alleenstaand moeder, ik ben verantwoordelijk voor mijn zoon. Het kan niet en het mag niet. Ik mag niet ziek zijn, ik mag niets ernstigs hebben. Ik zorg voor Z, ik wil hem zien opgroeien en deel uit blijven maken van zijn leven. Wachten duurt altijd lang, maar dit voelt onmenselijk lang. Ik ben onrustig, heb pijn in mijn buik en slaap niet. Help!

Eindelijk, na een paar dagen, mag ik bellen voor de uitslagen. Met een brok in mijn keel bel ik met de assistente van de huisarts. Haar zoeken naar de uitslagen voelt als een eeuwigheid. En dan, dan krijg ik het verlossende bericht: alles is in orde. Als ik het bericht heb beëindigd, jank ik. Ik jank zo hard als ik heel lang niet heb gedaan. Het is goed! Ik mankeer niets! Er valt een blok beton van me af.

Nadia: Ik ben 40 jaar en heb een zoon van 5 en een jonge hond. Mijn man wil scheiden en ik heb geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.