Menu

Meike blogt: Ja en daar zit je dan. Zelfstandig te zijn.

zelfstandig na de scheiding

zelfstandig na de scheidingIk heb weer eens een veel te druk klusweekeinde achter de rug. In mijn drang om zelfstandig te zijn en alles anders te doen en mijn nieuwe “ik” te ontdekken klus ik me suf in de weekenden dat mijn kinderen bij hun vader zijn.

Dus afgelopen weekeinde heb ik

• de keuken gerenoveerd (kastfrontjes geschilderd, nieuwe afzuigkap gemonteerd, nieuwe elektriciteitschakelaars geplaatst, randen afgekit)

• appelboom gesnoeid (ongelofelijk hoeveel boom er in die boom zit),

• gordijnroedes opgehangen met de gordijnen (die moet ik trouwens nog afkanten),

• bed uit elkaar gehaald en naar zolder gesleept

• en natuurlijk boodschappen gedaan en de was.

Alles gelukt, heel erg blij. En omdat mijn dochters elke ochtend ruziën bij de wastafel en ik zo vre-se-lijk goed aan het klussen ben ga ik ook nog maar even een dubbele wastafel aan een andere muur dan de huidige enkele wastafel plaatsen. Dat wil zeggen meubel in elkaar zetten, gaten boren, leidingen omleggen, spiegel opnieuw ophangen en omdat ik toch bezig ben ook nog een extra plankje.

En toen ging mijn fietsband stuk. En dat is me dus even helemaal teveel. Vijf minuutjes werk en er is ook altijd nog een stukje ducttape. Maar ik krijg het niet voor elkaar.

Daar zit ik dan zelfstandig te zijn.

Even bedenk ik dat ik die ***band niet had hoeven plakken als ik niet gescheiden was. En als ik mijn ex zou vragen zou hij die ***band best willen plakken…maar ja….ik ben zelfstandig!

Natuurlijk besef ik dat ik mijn kinderen mis en daarom zo hard werk als ze er niet zijn

Natuurlijk besef ik dat ik mijn ex mis en dat ik zo hard werk zodat ik geen verdriet voel.

Natuurlijk besef ik dat ik dat ik beter kan klussen dan al mijn vriendinnen en ook enkele vrienden.

Natuurlijk besef ik dat ik daar ook echt trots op mag zijn.

Maar die band….

Meike is sinds 2013 gescheiden. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 × = drieenzestig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.