Menu

Nieuwe blogster Eveline is stiefmoeder en vertelt hierover

1 reactie
blog van een stiefmoeder

Leeuwentaal en te lange vakanties

Ik ben Eveline en sinds een kleine twee jaar knetterverliefd op Nick. Nick is leuk. Nick maakt me blij. Nick heeft een goed stel hersens en een fijne dosis humor. En een zoon, die heeft Nick ook. Ik hoor mezelf nog zeggen tijdens onze tweede date: ‘Leuk, een vader. Misschien vind ik dat wel leuker dan mannen zonder kinderen.” Na bijna twee jaar vind ik vader Nick inderdaad nog steeds leuk. En zoon Thomas ook. Meestal dan.

Het is geweldig om samen te knutselen en te knuffelen. Om voor te lezen en tegen elkaar aan te hangen. Om naar leeuwentaal te luisteren en de levensvragen te beantwoorden die van de achterbank afgevuurd worden. Tegelijkertijd word ik soms zo chagrijnig van het burgerlijke leventje en gek van het rondslingerende speelgoed. Het lijkt soms maar geen bedtijd te willen worden en vakanties duren me meestal een paar dagen te lang. Ik heb zelf geen kinderen, maar dat was misschien al duidelijk.

Thomas is helemaal niet zo vaak bij ons. Is het dan erg dat het me soms toch te veel is? Eerst vond ik van wel. Ik moest deze klus klaren en goed ook. Wat gebeurt er in dat hoofdje en hoe ga ik daar zo goed mogelijk mee om? Geen half werk voor mevrouw Perfect. Lezen over kinderen, opvoeden en samengesteld bonusgedoe. Inmiddels weet ik: ik ben niet perfect. Ik doe niet meer harder mijn best als het even niet lekker loopt. Ik ben gestopt met lezen en vertrouw op mijn gezonde verstand. En op Nick. Want hij steunt me fantastisch in mijn zoektocht naar mijn nieuwe rol.

En die rol speel ik met ups en downs. De laatste tijd gaat het goed en dat is mooi. Maar nog niet zo lang geleden zat ik ’s nachts jankend op de bank psychologen te googelen. Ik verwacht dat de ups en downs elkaar af blijven wisselen. Hoewel ik er vertrouwen in heb dat Thomas er steeds meer aan went dat ik er ben (en dat ik schijn te blijven). En dat ik me op mijn beurt steeds makkelijker plooi in een leven met dit grappige joch. Morgen komt hij weer. Samen schaatsen, ik verheug me er nu al op.

Ik ben 41 jaar en werk bij een bank. Sinds twee jaar heb ik een relatie met Nick en we wonen nu een half jaar samen. Ik ben stiefmoeder van Thomas die ik leerde kennen toen hij 4 was. Hij is om het weekend en de helft van de vakanties bij ons. Zelf heb ik geen kinderen. Ik ben een optimist en een flapuit. Ik hou van de natuur, lezen en reizen. Ik ben dol op borrels en feestjes, maar ben ook heel graag alleen.

REACTIES

Sonja - 18 dec 2017

Hahahaha, alsof ik over mezelf lees...:-) Ondertussen al vier jaar stiefmoeder van drie kindjes en ja, vakanties duren nog steeds een paar dagen te lang en dat speelgoed!!! Hoeveel speelgoed kan een kind hebben?? Maar wat verheug ik me weer op Kerst en Oud en Nieuw! Samen cadeautjes uitpakken en vuurwerk afsteken. Het leven van een stiefmoeder is inderdaad net een achtbaan. Soms ben je dolblij met ze en soms wil je ze achter het behang plakken. Maar ik heb gehoord dat echte ouders dit ook hebben, dus ach, ik maak me er niet zo veel zorgen meer over :-)

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 6 = een
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.