Menu

En nog een nieuwe blogster: Thera

Daar zit ik dan. Met mijn grote mond: “Ik wil wel blogs schrijven voor Nieuwe Stap”. En dat wil ik ook. En ik kan het ook. Ik heb vaker blogs geschreven. Maar toch, nu voor meer lezers en dan met één onderwerp, namelijk mijn scheiding.

Hoe ga ik dat in het vat gieten? Waar ga ik wel en vooral waar ga ik niet over schrijven? En een ander punt, zit er wel iemand te wachten op mijn verhaal? Of is een scheiding verwerken en nieuwe stappen maken vooral iets voor pas-gescheiden-mensen? Ik ga het merken. Als ik die eerste blog maar vast geschreven en verstuurd heb. Mijn blogs zullen zoals ik he t nu zie een kruising worden tussen nu en toen. Waarbij toen de eerste jaren na de scheiding zijn. Ik zal aangeven welke stappen ik gemaakt heb. Om te beginnen eerst een voorstelrondje.

Ik ben Thera, 44 jaar, ik heb twee kinderen en ik ben sinds 2007 gescheiden. 7 jaar al bijna. Ik zit niet meer met die scheiding en toch merk ik er iedere dag de gevolgen van. Voor mezelf kan ik nu zeggen dat de scheiding zelf een bevrijding was, ondanks dat de scheiding niet mijn initiatief was. Tegelijkertijd is een scheiding iets wat ik iedereen af kan raden. Het is niet leuk. Dat is nog een understatement. Er is voor mij een leven vóór de scheiding en een leven ná de scheiding. De komende tijd kun je regelmatig lezen over mij, mijn stappen, mijn keuzes en mijn zorgen.

Thera is 44 jaar, heeft twee kinderen en is sinds 2007 gescheiden. Ze merkt iedere dag nog de gevolgen van haar scheiding, ook al doet het geen pijn meer. Ze blogt bij ons over haar leven na de scheiding.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 6 = drie
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.