Menu

On speaking terms met ex, blog van Charlotte

on speaking terms met ex

De zomervakantie is voorbij en ik heb het weer gered met de kinderen. Ze hebben het heerlijk gehad hoor en ik ook, ondanks dat ik maar 2 weken vrij was. Van de 6/8 weken vrij, zijn ze alle weken bij mij geweest. Nieuw is dat ze echt alweer een stuk groter zijn en steeds meer hun eigen leven krijgen.

Ook nieuw ten opzichte van mijn vorige blog is dat ik via de app ‘on speaking terms’ met mijn ex-partner ben. Wellicht kunnen jullie je nog herinneren dat ik mijn vorige blog best dramatisch eindigde in de zin van dat ik nooit meer contact met mijn ex-partner wil zolang hij zich zo negatief opstelt. En daar hield ik mij aan.

Na 5 jaar kreeg ik een appje

Ongeveer een maand later kreeg ik – na vijf jaar- opeens een appje van hem met de vraag of ik nog van hem hield en of we er niet voor elkaar en de kinderen konden zijn. Jullie kunnen je voorstellen dat ik van mijn á propos was. Ik moest nadenken of ik ging reageren en zo ja hoe dan. Na een paar uur kreeg ik opnieuw een bericht waarin stond dat de houdbaarheidsdatum van het bericht voorbij was en dat hij het aanbod introk. Dit was niet de eerste keer dat dit zo ging en ik had het zien aankomen. Kon er zelfs een beetje om lachen.

Na wat overpeinzingen heb ik toch besloten, ondanks het verlopen van de houdbaarheidsdatum, te reageren op de app. Ik heb gezegd dat ik altijd open sta om positief contact over de kinderen te hebben. Heb wat luchtige vakantiefoto’s aan de app toegevoegd.

Aftasten

Hij reageerde opgelucht en sindsdien sturen we wat foto’s en wat feitelijke informatie over en weer.

Ik ben nog wel echt aan het aftasten wat ik wel kan sturen en niet kan sturen.

Op berichten dat ik me zorgen maak over het gedrag van onze 16-jarige puber krijg ik geen reactie. Ik zie dit als een signaal dat ik het luchtig moet houden. Fijn is in ieder geval dat ik een beetje weet wat zijn eventuele plannen zijn en dat ik dit niet steeds bij de kinderen moet zien te ontfutselen.

Het ligt bij hem en niet bij mij

Gaat dit me allemaal gemakkelijk af? Steeds meer. Natuurlijk vind ik het heel pijnlijk dat ik degene moet zijn die telkens maar moet meebewegen om toch een klein beetje aan onze kinderen te laten zien dat we ons als volwassenen kunnen gedragen. Echter, ik heb er vrede mee omdat ik ook echt voel dat dit bij hem ligt en niet bij mij.

Ik ben Charlotte. Inmiddels woon ik al ruim 5 jaar niet meer met mijn ex-partner samen en zijn we 3 jaar officieel gescheiden. Helaas is het na 5 jaar nog altijd niet mogelijk om in goed overleg voor de kinderen te zorgen. Dat zorgt soms voor lastige situaties waar de kinderen en ik steeds beter mee leren om te gaan. 

Lees ook de andere blogs van Charlotte

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.