Menu

Opvoeden na de scheiding… blog van Eline

opvoeden na de scheiding

Jens loopt al weken te stuiteren, hij mag met school een week naar Rome! Wat gaat het lekker met dat kind. Haalt goede cijfers, zit lekker in zijn vel. Zijn leraar maatschappijleer heeft gevraagd of hij bij het debatteam wil, omdat hij zijn mening altijd zo goed kan verwoorden en hij het wereldnieuws zo goed volgt. ‘Jeetje, wat leuk!’ zeg ik. ‘Daar heb je de rest van je leven plezier van, als je nu leert om voor een groep mensen te praten’.   ‘Ja, maar ik vind het gewoon leuk!’ zegt hij.

Hij heeft ook een baantje te pakken, in een wegrestaurant op een kwartiertje fietsen. Hij stuitert er haast nog harder van. Hij mag soep en broodjes gaan maken.

Later die week komt hij thuis met zijn schoolfoto. Wauw. Wat geweldig om te zien, hoeveel zelfvertrouwen hij uitstraalt. Het kinderachtige is er helemaal af, hij ziet er haast al volwassen uit. Dezelfde week zijn er voorlichtingsavonden op school over vervolgopleidingen, en hij komt dolenthousiast thuis, zwaaiend met een folder van een studie in Maastricht. ‘Dit wordt ‘m, mam!’ Ik ben blij voor hem, ook al betekent het dat hij over anderhalf jaar aan de andere kant van het land zit. Ik zie dat hij er tegen die tijd klaar voor is. Mijn moederhart groeit!

Erik hangt die avond aan de telefoon, om zijn beklag te doen over Frank. ‘Hij doet werkelijk helemaal niets in huis,’ moppert hij. ‘Zijn eigen kamer is een bende, hij raakt nog geen stofzuiger aan’.

Ik zeg dat ik weet dat Frank wat dat betreft moeilijker is dan zijn broers. Als ik tegen Jens of Bob zeg dat ze in het weekend de badkamer of de keuken moeten poetsen, dan gebeurt het ook gewoon. Frank is wat dat betreft een heel ander verhaal.

‘Tja, ik kan daar weinig mee,’ zeg ik. ‘Het is jouw huis, jullie bepalen het samen. Hij woont bij jou, jij bemoeit je ook niet met hoe ik het hier met Bob en Jens doe’. Erik moppert nog wat, maar is het wel met me eens. Ik geef hem wat tips. ‘Laat hem zelf zijn was doen, en als hij geen schone kleren meer heeft, moet hij zelf zijn problemen oplossen’.  Erik brengt daar tegenin dat Frank in zijn eentje de wasmand niet vol krijgt. Jemig… Soms heb ik het gevoel dat ik vier mannen moet opvoeden. Erik sluit af met de mededeling dat hij er wel uitkomt met Frank.

Nu de toekomst er financieel weer wat beter uitziet, mag ik van mezelf mijn spaarpot aanspreken om wat nieuwe meubels te kopen in mijn nieuwe huis. Alles wat ik heb, is afkomstig van Marktplaats of de kringloopwinkel, en sommige dingen staan echt op instorten. Ik ga een dag shoppen met mijn zus en scoor een paar leuke, niet te dure dingen. Heerlijk om iets uit te zoeken dat niet alleen functioneel is, maar ook leuk. Ik krijg zin in mijn verhuizing.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.